Google Voice Access app laat smartphone bedienen met stem

Google heeft een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee je je smartphone volledig met je stem kunt bedienen. De app is na een lange testperiode voor iedereen beschikbaar gemaakt, de app geeft je meer mogelijkheden dan de Google Assistent.

Google Voice Access

Wanneer je zelf niet je smartphone kunt bedienen zijn apps gebruiken of zelfs een berichtje sturen een hele uitdaging. Dat moet anders kunnen heeft ook Google gedacht. Daarom komt het nu met de Voice Access applicatie. De app legt als het ware een extra laag over je scherm waarop alle klikbare elementen aangeduid worden. Het terugkeren naar het thuisscherm doe je met “Go home”.

Google Voice Access

Je kan de app ook vragen wat hij kan doen en dan geeft Voice access een beknopt lijstje van opdrachten. Voor nu werkt de applicatie alleen in de Engelse taal, maar het valt te verwachten dat de app op termijn ook in andere talen beschikbaar zal zijn. De applicatie is ook aan te roepen via het OK Google commando van de assistent. De Google Voice Access app is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande knop. De app is vooral een uitkomst voor degenen met een (lichamelijke) beperking.

Voice Access
Voice Access
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel