Google Assistent kan nu twee talen tegelijk praten; Nederlands wordt beter

Google heeft bekend gemaakt dat het de Assistent-functie verder gaat verbeteren. Vanaf dit moment wordt het mogelijk om twee talen tegelijk te gebruiken in Google Assistent. Daarnaast moet de Nederlandse taal van de Assistent beter zijn.

Twee talen in Google Assistent

Google heeft bekend gemaakt dat het de Assistent heeft verbeterd. In een toetsenbord-app was het al mogelijk om meer talen tegelijkertijd te gebruiken, nu is dat ook mogelijk met Google Assistent, ook in Google Now was het al mogelijk een secundaire taal in te stellen.

Overigens werkt het instellen van een tweede taal nog niet in het Nederlands. Dit heeft te maken met het feit dat de Nederlandse taal ook nog niet werkt met Google Home. Dit komt dus op een later moment. Volgens eerdere berichten komt Google Home met de kerst naar Nederland. Je kunt Google Assistent in de volgende talen samen gebruiken;

  • Engels
  • Duits
  • Frans
  • Italiaans
  • Spaans
  • Japans

Je kunt bijvoorbeeld de ene vraag in het Duits stellen en de vraag erna in het Engels. Google Assistent zal automatisch de taal herkennen en je het antwoord voorschotelen.

Nederlandse taal

Google Assistent is ook in het Nederlands verbeterd, zo laat Rachid Finge van Google Nederland weten. Volgens hem is de stem aanzienlijk verbeterd. Dit komt door een speciale techniek genaamd WaveNet. Hierbij wordt beter gekeken hoe een zin uitgesproken wordt. Finge laat het volgende weten;

“Je had het vast al gemerkt: sinds vandaag klinkt de Nederlandse Google Assistent weer een heel stuk beter!”

Wil je alles uit Google Assistent halen, lees dan dit overzicht met de beste Google Assistent commando’s. Wil je alles rondom smartphones, nieuws en Android weten via de assistent? Vraag DroidApp!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel