Google Assistent problemen: Voice Match met ‘Ok Google’ werkt niet bij iedereen

Google heeft aangegeven dat er problemen zijn met het herkennen van het commando ‘Ok Google’. Deze spraakopdracht hoort bij de slimme hulp, Google Assistent. Deze is sinds afgelopen week ook in het Nederlands beschikbaar.

Geen ‘Ok Google’

Met het commando ‘Ok Google’ kun je de spraakassistent starten. Sinds vorige week is Google Assistent in Nederland beschikbaar en word je geholpen met vragen en antwoorden, of gewoon ter ontspanning. Zowel in Nederland als in verschillende andere landen werkt de assistent niet helemaal zoals verwacht.

Google Assistent voice match ok google

Op verschillende fora, waaronder die van Google Support zelf, klagen gebruikers dat het commando ‘Ok Google’ niet werkt. De telefoon reageert niet op het commando en ook blijft Voice Match blijft grijs als optie, waardoor deze niet geactiveerd kan worden.

Een directe oplossing is er niet. Sommige gebruikers melden dat het helpt om de machtigingen/permissies bij de app-instellingen van de Google App in te trekken, en weer toe te staan. Google is inmiddels bekend met het probleem, zo laat een medewerker weten. De medewerker geeft aan dat een definitieve oplossing is gevonden en deze in de komende uren wordt uitgerold naar gebruikers.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel