NOS en RTL gaan nieuws brengen via Google Assistent in Nederland

Nederland kan sinds afgelopen week gebruik maken van Google Assistent. De NOS en het RTL Nieuws hebben nu bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan een manier om via Google Assistent je het nieuws te brengen.

Het nieuws in Google Assistent

Sinds vorige week is het mogelijk om Google Assistent in Nederland te gebruiken. In de weken voorafgaand aan de officiële release kwam er al steeds meer informatie over de dienst naar buiten. De NOS en RTL Nieuws hebben ook al interesse getoond in het brengen van nieuws via Assistant.

Binnenkort moet het mogelijk worden om het actuele nieuws te verkrijgen via Google Assistent. Het gaat om een aangepaste audio-versie van het Ontbijtnieuws, waarbij je dus geen beeld te zien krijgt. Iedere dag zullen er drie kleine producties gemaakt worden van één, hooguit twee minuten. Zo ben je in korte tijd op de hoogte van het nieuws.

Vanaf 06:00 uur ’s ochtends is de RTL Nieuws Update en RTL Z Update beschikbaar, vanaf 08:00 uur Sport Update. Het nieuws wordt voorgelezen door Jan de Hoop, bij Z is dat door Gerben van Driel. Verschillende partijen in de VS bieden deze vorm van het brengen van nieuws al aan.

Google Assistent NOS RTL Nieuws

NOS

De NOS zal Google Assistent ook omarmen. Eerst wordt gekeken naar het brengen van bijvoorbeeld het radiojournaal via Assistent. Daarbij wordt gekeken naar de feedback die binnenkomt bij het gebruik van de chatbot.

Bij de NOS wordt ook gekeken naar het brengen van gepersonaliseerd audio-nieuws via Google Assistant. Hierbij kun je aangeven wat je wilt horen. Er wordt daarbij nog gekeken of een persoon het nieuws voorleest, dat een bekende stem gesynthetiseerd wordt, of dat een machine het bericht inspreekt.

Het is op dit moment niet bekend wanneer RTL Nieuws en het nieuws van de NOS via Google Assistent te gebruiken zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel