Google Assistent nu écht uitgerold in Nederland: zo activeer je de assistent

De uitrol van Google Assistent in Nederland heeft langer op zich laten wachten dan verwacht. Maar nu is het verlossende woord eruit. De slimme assistent van Google, die ook wel Google Assistant wordt genoemd, is nu voor iedereen beschikbaar in Nederland.

Google Assistent nu écht in Nederland

De slimme assistent van Google is nu definitief beschikbaar in Nederland. Tegelijkertijd is de app nu beschikbaar voor Apple iOS, voor bijvoorbeeld een iPhone. Op 26 juli werd Google Assistent officieel uitgebracht in Nederland. De uitrol zou toen enkele dagen duren, maar dat werden een stuk meer dagen. Nu is het verlossende woord eruit; want iedereen in Nederland moet volgens Google de assistent nu kunnen gebruiken.

In de afgelopen maanden werd de Nederlandse taal voor Google Assistent getest en geoptimaliseerd voor de Nederlandse markt. De reden dat de uitrol zo langzaam verloopt heeft te maken met het feit dat Google een gefaseerde uitrol doet van Assistent. Mochten er problemen opduiken, dan kan een server-side update op deze manier sneller teruggedraaid worden.

Activeren

Enfin, de assistent kun je dus vanaf nu in Nederland gebruiken, al kan het zijn dat de uitrol toch niet helemaal volledig is voltooid. Wil je Google Assistent activeren en inschakelen, volg dan de onderstaande stappen.

  1. Open de Google-app. Via de Google-app in het menu, of door de home-button langere tijd ingedrukt te houden.
  2. Kies rechtsonderin voor de drie streepjes en kies voor Instellingen
  3. Bovenin beeld zie je Google Assistent instellingen waar je de dienst kunt inschakelen. Het kan helpen om in de Play Store de updates van de Google app te verwijderen.
  4. Ga vervolgens naar Voice Match en selecteer de optie Train de Assistent om je stem te herkennen. Hiermee kun je de telefoon je stem laten herkennen zodat je met het commando ‘Ok Google’ de assistent kunt oproepen. Deze functie is mogelijk pas actief als je in het bezit bent van een Google Home.

Met Google Assistent kun je snel vragen stellen; denk aan openingstijden, het adres of een route van of naar een bepaalde locatie. Tevens kun je snel zoeken naar video’s op YouTube, naar artikelen zoeken bij Albert Heijn of Bol.com of een wekker instellen. De mogelijkheden worden in de toekomst nog verder uitgebreid.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel