Google geeft Wear OS nieuwe interface met focus op gezondheid en assistent

Google heeft bekend gemaakt dat het Wear OS, voorheen Android Wear, voorziet van verbeteringen. Hierbij wordt de interface onder handen genomen en krijgen gezondheid en Google Assistent meer aandacht. Het is alweer even geleden dat er een grote update verscheen voor de watch-versie van Android.

Wear OS in een nieuw jasje

De horloges met Android Wear zijn door Google nog niet vergeten. Het bedrijf heeft een nieuwe versie van de interface aangekondigd voor Wear OS. Wat opvalt is dat het Google Sans-lettertype gebruikt wordt, samen met vernieuwde icoontjes. Volgens Google moet de nieuwe versie van Wear OS sneller toegang geven tot informatie en meldingen. Met één veegbeweging krijg je toegang tot content uit Google Assistent en de gezondheidscoaching. Deze kennen we uit het nieuwe Google Fit.

Wear OS interface

Alle notificaties krijg je in één overzicht door van beneden naar boven te vegen. Een melding die je interessant vindt kun je uitklappen door erop te tikken. Ook kun je direct, zonder het overzicht met notificaties te verlaten, een snel antwoord versturen. Wear OS kan ook sneller relevante informatie geven, zoals de vluchtstatus van het vliegtuig als je onderweg bent naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je bijvoorbeeld snel zoeken naar een restaurant. Na verloop van tijd moeten de suggesties nog beter worden, doordat het systeem je beter leert kennen.

In de komende maand worden de verbeteringen uitgerold. Het is echter niet bekend welke smartwatches de verbeteringen zullen krijgen. Daarnaast kan het zijn dat niet alle functies beschikbaar komen in Nederland. Volgens Google verschillen de functies per land, horloge en besturingssysteem.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel