Nederlands nieuws nu te beluisteren via Google Assistent: zo werkt het

Verschillende Nederlandse nieuwsbulletins zijn vanaf nu beschikbaar via Google Assistent. Het was eerder al mogelijk om andere informatie op te vragen via Assistent, en nu is de functionaliteit voor de Nederlandse gebruikers verder uitgebreid.

Nieuws via Google Assistent

Google Assistent heeft de functionaliteit voor de Nederlandse gebruiker uitgebreid. Vanaf nu kun je van verschillende Nederlandse media de headlines opvragen via de assistent. Het voorlezen van nieuwsbulletins werkt met Nu.nl, NOS, BNR, ANP, RTL Nieuws maar ook andere stations. Denk hierbij aan RTL Z Update, RTL Sport Update, Omroep Brabant, Omroep West en Omroep Gelderland. Je kunt zelf nieuwsbronnen kiezen en filteren.

Google Assistent nieuws nederland

Je kunt de nieuwsbulletins krijgen door te zeggen; ‘luister naar het nieuws van…’ en dan de naam van de bron. Echter kun je ook direct zeggen ‘luister naar het laatste nieuws’. Wil je kijken welke bronnen je verder kunt gebruiken, dan kun je dit gemakkelijker instellen. Ga hiervoor in de Google-app naar Instellingen en kies onder ‘Google Assistent’ nogmaals de optie Instellingen. Daar kies je voor het kopje ‘Nieuws’ en daar kun je nieuwsbronnen toevoegen. Het kan ook anders, ‘Lees het nieuws van ANP’ en vervolgens bij antwoord-suggesties instellingen voor nieuws selecteren. Je kunt hier ook nog kiezen uit verschillende landen.

Overigens hoef je ook het laatste Android-nieuws te melden, want wist je dat je via Google Assistent ook kunt praten met DroidApp? Zeker het proberen waard!

Lees ook

Reageer op dit artikel