Google Nieuws app krijgt update met offline modus en databesparing

Google Nieuws is de nieuws-app van Google die de headlines en interessante artikelen uit verschillende bronnen bundelt in één app. De nieuwe update krijgt vier nieuwe functies en verbeteringen.

Google Nieuws met offline modus

Via de Google Play Store is Google begonnen met het updaten van haar eigen nieuws-app. Er worden vier nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd om de app verder te verbeteren. De Google Nieuws app heeft nu bijvoorbeeld een offline modus.

Met de offline modus is het mogelijk om artikelen op te slaan om later offline te lezen, dus zonder dat dit een internetverbinding nodig heeft. Google spreekt in de aankondiging van de nieuwe features over ‘veel artikelen’. Het wordt niet helemaal duidelijk of alle artikelen offline opgeslagen kunnen worden.

 

De Google Nieuws app heeft ook een optie gekregen voor databesparing, zodat je met dezelfde internetbundel meer nieuws kunt lezen. Mocht je de app gebruiken op een toestel met Android Go, dan zullen video’s in de YouTube Go app geopend worden. Dit bespaart data. Tevens worden video’s niet automatisch afgespeeld, maar doe je dit handmatig.

Beelden kunnen verder gecomprimeerd worden. Ze kunnen vervolgens volledig geladen worden door er op te tikken. Ook kan er voor gekozen worden om ook gifjes niet automatisch af te spelen en dat er minder opslagruimte afgesnoept wordt door het cachegeheugen.

De update zal in de komende dagen uitgerold worden via de Google Play Store. Je kunt de Google Nieuws app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel