Google Home en Home Mini vanaf nu te koop in Nederland

Nederland is een nieuwe gadget rijker. Google heeft namelijk haar assistent-hulpen Google Home en Home Mini uitgebracht in Nederland. De slimme apparaten helpen je met het uitvoeren van acties en werken nu ook in de Nederlandse taal.

Google Home in Nederland

We hebben er lang op moeten wachten, maar daar zijn ze; de Google Home en Home Mini. Vanaf vandaag, 24 oktober zijn ze verkrijgbaar in Nederland. Begin oktober werd bekend dat ze al besteld konden worden en vanaf vandaag worden ze dus uitgeleverd en kun je ze ook (direct) aanschaffen. Wanneer je voor vandaag een Google Home wilde, moest je hiervoor naar Duitsland rijden of hem in een ander land aanschaffen, dat is nu niet meer nodig. Wanneer je er al een hebt, kun je deze ook in de Nederlandse taal gebruiken.

Google Home - Home Mini

Los van de vormgeving zijn er geen verschillen tussen de Google Home en Google Home Mini. De Home heeft een groter design en de Home Mini is een kleiner cirkelvormig apparaat. Beiden reageren ze op je stem en kun je met “Ok Google” of “Hey Google” acties uitvoeren. Denk aan het starten van muziek, het inschakelen van de verlichting en het snel instellen van een reminder.

De Google Home en Home Mini kunnen gewoon een mooi plekje in het huis krijgen. Iedereen met een geschikt apparaat kan er gebruik van maken, want Google kan onderscheid maken tussen verschillende stemmen in het huishouden. Eerder werd de 3e generatie Chromecast in Nederland uitgebracht.

Je kunt de Google Home aanschaffen voor 149 euro, de Home Mini heeft een prijs van 59 euro gekregen. Je kunt hem direct kopen bij Coolblue, Bol.com en MediaMarkt.

Benieuwd wat je allemaal met de Google Home (Mini) kunt doen? We hebben een tientallen interessante commando’s op een rijtje gezet.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel