Google Home: zo stel je nu al de Nederlandse taal in (of twee talen)

Google presenteerde vorige week een nieuwe versie van de Google Home app. Deze nieuwe app wordt steeds breder uitgerold. Ook werd bekend dat de Google Home (Mini) naar Nederland komt. Heb je er nu al één? Dan kun je die vanaf nu in de Nederlandse taal gebruiken. We leggen je uit hoe.

Google Home in het Nederlands

Eind deze maand komt de Google Home naar Nederland, om precies te zijn op 24 oktober. In verschillende landen, waaronder in Duitsland, zijn de Google Home en Home Mini al wel langere tijd al verkrijgbaar. Misschien heb je er nu al eentje thuis staan. Je kon daarmee tot deze week alleen mee in het Engels praten. Met de komst van de Google Home in Nederland in het vooruitzicht, kun je nu je huidige Google Home in de Nederlandse taal gebruiken.

Tevens kun je twee talen instellen, zodat de Google Home ook met een tweede taal, zoals het Engels is te gebruiken. Het aantal commando’s in het Engels ligt namelijk veel hoger. Het toevoegen van twee talen is sinds korte tijd al mogelijk, maar Nederlands ontbrak daarbij.

Google Home app

Nederlandse taal instellen

De functie is beschikbaar in de nieuwe Google Home app, al betekent dit niet automatisch dat je deze optie direct ziet. Mocht je de optie voor de Nederlandse taal nog niet zien, dan moet je nog heel even geduld hebben. Het instellen van de Nederlandse taal op je Google Home of Google Home Mini kan als volgt;

  1. Open de Google Home app
  2. Kies rechtsonder voor de optie ‘profiel’
  3. Kies voor de optie ‘instellingen’
  4. Selecteer de optie ‘voorkeuren’
  5. Vervolgens kies je de talen van de Assistent
  6. Je kunt zoals gezegd ook twee talen selecteren, zo heb je nog meer mogelijkheden tot je beschikking.

Jadwiga heeft onderstaande video voor ons gemaakt, waarin je de werking ziet van twee talen in Google Home. Wat opvalt is dat na de Engelse vraag hij nog even wacht. Dankzij Continues Conversation, ofwel Gespreksmodus, kun je namelijk direct een volgende vraag stellen, zonder dat je daarvoor ‘OK Google’ hoeft te roepen. In het Nederlands werkt dit nog niet.

Google heeft de optie zoals Praten met Albert Heijn nog niet geactiveerd. Mogelijk volgt dit pas als de Google Home officieel in Nederland te koop is. Mocht je benieuwd zijn naar meer interessante spraakopdrachten, lees dan dit artikel met Google Assistent commando’s. Zo kom je tot interessante ontdekkingen.

Tip
Jadwiga
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel