Dit is de reden waarom de Nederlandse taal nog zo slecht werkt op je Google Home

Sinds vorige week is het mogelijk om je Google Home in de Nederlandse taal te gebruiken. Hoewel voor de basisfunctionaliteit het doorgaans aardig goed werkt, is dat met sommige dingen totaal niet het geval. Google geeft nu uitleg waarom dit het geval is.

Google Home heeft moeite met de Nederlandse taal

De Google Assistent spreekt sinds korte tijd de Nederlandse taal, sinds vorige week kan ook de Google Home overweg met de Nederlandse taal. Van het weekend publiceerden we ons uitgebreide artikel met hoe je de Nederlandse taal of juist meerdere talen kunt gebruiken op je Google Home of Home Mini. Toch gaat het niet allemaal vlekkeloos.

DroidApp kreeg van meerdere gebruikers dat de Google Home nog niet goed overweg kan met de Nederlandse taal. Ook krijgen sommige gebruikers na het geven van het commando ‘Ok Google’ geen reactie of is de werking gebrekkig. De collega’s van Android Planet navraag gedaan bij Google Nederland wat er precies aan de hand is.

Google Home - Home Mini

Rachid Finge van Google Nederland laat weten de Nederlandse software op de Google Home momenteel een ‘voorlopige versie’ is. Dit betekent dat deze eigenlijk niet geschikt is voor het brede publiek. Dit heeft als gevolg dat sommige commando’s niet herkend worden of dat hij vast kan lopen. Een opdracht om de lampen aan te zetten, leidt soms naar een zoekopdracht naar Spotify, in plaats van dat de lampen in je huis ingeschakeld worden. Ook blijven de lampjes van de Google Home soms branden, zonder dat er geluisterd wordt.

Volgens Finge is het aan te raden nog even geduld te hebben. Als de Google Home en Home Mini op 24 oktober definitief uitgebracht worden in ons land, zal deze voorzien zijn van de definitieve software en deze ook beschikbaar komen op in het buitenland gekochte modellen. Tot die tijd kan het dus zomaar zijn dat de Nederlandse taal nog niet echt lekker werkt op je Google Home.

Wil je een Google Home of Home Mini? Vanaf 24 oktober zijn ze officieel verkrijgbaar in Nederland. Lees hier alles.

Lees ook

Reageer op dit artikel