Pixel 3 en Pixel 3 XL aangekondigd: alle details, specificaties en informatie

Eindelijk is daar de officiële aankondiging van de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Bijna dagelijks kregen we nieuws binnen over de twee toestellen en nu zijn ze aangekondigd door Google. Wat hebben de toestellen te bieden?

Google Pixel 3 en 3 XL aangekondigd

Tijdens het Made by Google-event heeft Google zojuist de opvolgers van de Pixel 2 aangekondigd. De twee toestellen hebben de namen Pixel 3 en Pixel 3 XL gekregen. Allebei de smartphones waren vaak in het nieuws de afgelopen tijd. We zetten de details voor je op een rij.

Google Pixel 3

De twee Pixel 3 toestellen hebben allebei een Snapdragon 845 processor gekregen. Deze SoC wordt bijgestaan door 4GB RAM-geheugen. Natuurlijk zijn ze ook voorzien van Android 9 Pie, de nieuwste Android-versie. De smartphones krijgen Active Edge waarmee acties uitgevoerd kunnen worden door aan de zijkant in het toestel te knijpen. Dit is vergelijkbaar met als de functie van HTC; Edge Sense, maar is bij de Pixel minder uitgebreid. De vingerafdrukscanner vinden we aan de achterkant.

Google Pixel 3 XL

Pixel 3

De Google Pixel 3 komt zonder notch. Het beeldscherm van de smartphone krijgt een grootte van 5,5 inch en een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Het toestel krijgt van Google een accu mee met een capaciteit van 2915 mAh.

Google Pixel 3 XL White

Pixel 3 XL

Dan is er de grotere Pixel 3 XL. Dit toestel krijgt een 6,3 inch OLED-display met notch. Het scherm krijgt een resolutie van 2880 x 1440 pixes. De accu krijgt een capaciteit van 3430 mAh.

Camera

Met de Pixel 2-serie heeft Google een goede naam als het gaat om de fotokwaliteit. Met de Pixel 3 zien we geen opvallende aanpassingen. Bij de twee toestellen zien we een enkele camera met een resolutie van 12.2 megapixel en je kunt in 4K filmen.

Met Top Shot moet de telefoon je helpen bij het maken van de beste foto’s. Ook is de camera-app vernieuwd met een optie die je voorstelt welke lens-modus je het beste kunt gebruiken. Ook kan het bijvoorbeeld e-mailadressen herkennen bij het maken van een foto van een visitekaart.

Pixel 3 Night Shot

Met Super Res Zoom moet de kwaliteit van een foto ook beter zijn, als je inzoomt. Night Sight is een functie die een einde moet maken aan slechte foto’s die gemaakt worden in situaties met slechte lichtomstandigheden. Hierbij hoeft niet de flitser gebruikt te worden. Tijdens de presentatie liet Google een vergelijking zien tussen de iPhone Xs en Pixel 3. Of dit inderdaad in de praktijk ook zo is, is nu niet te controleren.

De app AR Stickers heet nu Playground en geeft je een extra dimensie aan je foto’s. Je kunt namelijk geanimeerde karakters (stickers) toevoegen aan je beelden. Deze functie komt in de toekomst beschikbaar ook voor de Pixel 2 en eerste Pixel-reeks. Uiteraard zal ook Google Lens aanwezig zijn in de camera-app.

Bij de Pixel 3 en 3 XL zien we een 8 megapixel dual-camera aan de voorzijde. Op deze manier moet het mogelijk worden om nog mooiere, betere selfies te maken. Met de camera voorop kun je filmen in 1080p Full-HD. De dual-camera zorgt voor een grotere beeldhoek.

Google Pixel 3 achterkant

Er wordt bij de Pixel 3-serie ook afscheid genomen van de 3,5 millimeter aansluiting voor een headset. Zowel bij de Pixel 3 als de 3 XL is deze aansluiting niet langer meer aanwezig. Wel levert Google bij de smartphones een set Pixel Buds mee, een headset die je via USB-C kunt aansluiten.

Zowel de Pixel 3 als de 3 XL zitten vol leuke snufjes. Een van de functies is bijvoorbeeld de mogelijkheid om het toestel op zijn buik (met het scherm op de tafel) te leggen, waarbij de niet-storen functie wordt ingeschakeld. De functie wordt ook wel ‘Flip to Shhh’ genoemd. Deze feature is niet helemaal nieuw, en zagen we bijvoorbeeld al bij Motorola-toestellen.

Pixel Stand

Pixel Stand

Samen met de smartphones presenteert Google ook de Pixel Stand. Dit is een standaard waar je de Pixel kunt neerzetten. Tevens kun je de ‘3’ of ‘3 XL’ direct draadloos opladen met de Pixel Stand.

De accessoire kan ook direct dienen als zogenoemd Smart Display. Dit omvat grotere meldingen en iconen met nuttige informatie, zodat je direct te zien krijgt, wat voor jou belangrijk is. Denk aan aankomende evenementen, alarmen, ontvangen berichten en de muziekspeler.

Google heeft leuke namen bedacht voor de kleuren van de Pixel 3. De twee smartphones komen beschikbaar in de kleuren Just Black, Clearly White en Not Pink.

Verkrijgbaarheid

De Pixel 3 en 3 XL komen voorlopig NIET naar Nederland helaas. De smartphones komen bijvoorbeeld wel naar Duitsland. De Pixel 3 met 64GB opslagruimte krijgt een prijskaartje van 849 euro, die van 128GB 949 euro. De 3 XL met 64GB kost 949 euro. Wil je de Pixel 3 XL met 128GB opslagruimte, dan betaal je 1049 euro bij de oosterburen. De voorverkoop van het toestel start in 3-4 weken. De Pixel Stand kost 79 dollar. Goed om te weten: het geheugen is niet uitbreidbaar. Er wordt gesproken over een releasedatum van 2 november.

Pixel 3 Nederland

We hebben de specificaties van de twee smartphones voor je verzameld op de smartphone-pagina’s van de Pixel 3 en 3 XL. Deze vind je via onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel