Huawei Watch GT: nieuwe smartwatch van Huawei met prima prijs

Huawei komt met een nieuwe smartwatch op de markt: de Huawei Watch GT. Dit heeft de fabrikant bekend gemaakt tijdens de persconferentie vandaag in Londen. Er zijn wat dingen opvallend aan de smartwatch, waaronder de keuze voor het besturingssysteem.

Nieuwe Huawei Watch GT

Huawei heeft in de Britse stad Londen de nieuwe Huawei Watch GT gepresenteerd. De smartwatch is anders dan we van het bedrijf gewend zijn en draait op een eigen besturingssysteem. De aankondiging van de Watch GT valt samen met de Mate 20 aankondiging. De naam GT staat voor Gran Turismo, wat dan weer staat voor hoge prestaties en een luxe uitstraling.

De Huawei Watch GT heeft een 1,39 inch AMOLED display met een resolutie van 454 x 454 pixels. De Watch GT krijgt een Cortex-M4 processor, 420 mAh accu en deze moet het 30 dagen uithouden in de watch-mode, twee weken bij normaal gebruik en 22 uur met GPS aan.

Huawei Watch GT

Aan de achterzijde is de watch voorzien van een hartslagmeter. Tevens is het horloge waterresistent en heeft een gewicht van 46 gram. Een speciale PVD coating moet zorgen dat het scherm niet vol met vingerafdrukken komt te zitten.

Opvallend is dat de smartwatch niet op Android Wear/Wear OS draait, maar op het eigen Huawei OS. Wel krijg je gewoon je notificaties binnen van je eigen smartphone. Dit betekent een nieuw OS voor de smartwatchmarkt. Het horloge komt als Sport en als Classic op de markt. Voor de Huawei Watch GT Sport betaal je 199 euro, voor de Classic 229 euro. Beide horloges liggen vanaf 23 oktober in de winkel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel