Google presenteert derde generatie Chromecast: dit moet je erover weten

Het zat er aan te komen; de derde generatie Chromecast. Google heeft zojuist de nieuwe Chromecast aangekondigd, voorzien van verschillende verbeteringen. We zetten de details op een rij.

Nieuwe Chromecast voor 2019

Veel van het Made by Google-event vanavond is al eerder in het nieuws verschenen. Toch waren nog een aantal dingen onduidelijk. Zojuist heeft Google meer details bekend gemaakt over de nieuwe Chromecast, de derde generatie om precies te zijn. Echter gebeurde dit niet tijdens het Made by Google-event maar gewoon via een online bericht.

Chromecast 3e generatie

De derde generatie Chromecast bevat verschillende verbeteringen. Zo biedt het verbeterde 5 GHz WiFi, een welkome toevoeging. Google heeft de nieuwe Chromecast daarnaast volledige Bluetooth-ondersteuning gegeven, waardoor dit samen zorgt voor verbeterde connectiviteit.

Chromecast 3e generatie

Er zijn ook een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp van de 3e generatie Chromecast. Waar het vorige model een glanzend design had, is de nieuwe voorzien van een wat bollere, matte afwerking. Het nieuwe model is nog altijd voorzien van een Micro-USB aansluiting. De afmetingen zijn bijna gelijk; 51,9 x 51,9 x 13,8 millimeter.

Chromecast 3 wit zwart

Google brengt de nieuwe Chromecast op de markt voor een prijs van 39,00 euro. Dit is dezelfde prijs als waar de tweede generatie voor op de markt uitgebracht werd. Het nieuwe apparaatje is verkrijgbaar via de Google Store en komt ook naar verschillende webwinkels. Vanaf 6 november is de nieuwe Chromecast verkrijgbaar in het wit en zwart.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel