De 8 beste apps van september 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

We gaan de drie laatste maanden van het jaar 2018 in. Aan het begin van de nieuwe maand blikken we terug op de vorige maand. Wat waren de beste apps van september 2018, en welk nieuws heb je mogelijk gemist?

Android in september

De maand september ligt achter ons en dus blikken we terug op de afgelopen maand in dit artikel. Het was de maand van Android Pie voor de OnePlus 6 en Nokia 7 Plus en ook lekten een groot aantal keer de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL uit. We kunnen volgend jaar ook het definitieve verbod voor het gebruik van de telefoon op de fiets verwachten.

In september bestond Android 10 jaar en blikten daar kort op terug. Volgend jaar zal WhatsApp beginnen met het tonen van advertenties en Google presenteerde de opvolger voor Now en Feed; Google Discover. Samsung presenteerde de Galaxy J4+ en J6+ en ook de interessante Galaxy A7 (2018). Verschillende apps van Google kregen de nieuwe Material Design interface, waaronder de Rekenmachine-app en Google Foto’s. Weather Timeline werd uit de Play Store verwijderd en Google stopt met Inbox. Albert Heijn lanceerde AH Tap to Go; boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Je vindt al interessante tricks in ons artikel met Google Assistent tips, maar nu kun je ook de bulletins van het Nederlandse nieuws beluisteren. De Nederlandse overheid is gestart met de campagne ‘Ik rij MONO‘. Ook werd de Huawei Mate 20 Lite uitgebracht en kun je de hele Moto G6-serie met een interessante korting kopen via de cashback-actie.

Tot slot presenteerde Huawei nieuwe toestellen met een lederen achterkant en twee nieuwe MediaPad tablets voor een interessante prijs. Samsung heeft haar nieuwe Galaxy Watch uitgebracht en Xiaomi haar eerste goedkope high-end smartphone onder de naam Poco; de Pocophone F1, net als de uitgebreide en interessant geprijsde Honor Play.

Reviews en De vergeten smartphone

Onze wekelijkse rubriek ‘De vergeten smartphone’ / ‘De vergeten telefoon’ is ook weer meerdere malen gepubliceerd op DroidApp. De onderstaande toestellen hebben we in de maand september behandeld;

Op DroidApp zijn ook weer een aantal reviews verschenen. We hebben natuurlijk de uitgebreide test van de robotstofzuiger gepubliceerd in onze Samsung PowerBot review. Daarnaast zijn de volgende toestellen behandeld;

En we publiceerden ons overzicht met handige Galaxy Note 9 tips.


Beste apps

In september hebben we weer verschillende applicaties besproken. We hebben ook deze maand weer een overzicht met een selectie van de beste, handigste of leukste Android-apps van september 2018. Hieronder vind je ze in willekeurige volgorde.

Bouncer

Bouncer

Wil je meer te zeggen over je eigen privacy, dan kan de Bouncer app je helpen. De applicatie geeft je de optie om een app maar eenmaal toegang te geven tot machtigingen. Denk bijvoorbeeld aan een app die je tijdelijk toegang geeft tot je locatie, maar dat verder niet hoeft bij te houden. Sluit je de app af, dan zorgt Bouncer ervoor dat de machtiging ook weer ingetrokken wordt.

Bouncer - Temporary App Permissions
Bouncer - Temporary App Permissions
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 1,99

Foodsy app

Foodsy

Met Foodsy kun je vanuit de trein alvast een bestelling plaatsen voor je eten op het station. Is de vertraging van de trein teveel opgelopen en wil je toch die ene pasta? In de trein plaats je een bestelling via de Foodsy app en selecteer je je keuzes en betaal je. Op het station kun je direct je maaltijd ophalen en rennen naar je overstap.

Foodsy
Foodsy
Ontwikkelaar: Foodsy BV
Prijs: Gratis

Google Foto's 4.0

Google Foto’s

Google Foto’s is deze maand voorzien van een nieuwe Material Design update, waarbij verschillende onderdelen in de applicatie in een nieuw jasje gestoken werden. Een andere nieuwe functie voor de Nederlandse gebruikers, is dat het vanaf nu mogelijk is via de app een fotoboek te maken. En wel een papieren fotoboek, dus niet digitaal. Heb je hem helemaal naar wens samengesteld, dan kun je hem direct bestellen en ligt hij een aantal dagen later op je deurmat.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

TVGids.nl zenders

TVgids.nl

De TVgids.nl app wordt ook voorzien van een nieuwe lik verf met de laatste update naar versie 5.0. De applicatie is op verschillende gebieden verbeterd met een vernieuwde bediening en duidelijker inzicht wat er op tv komt. De nieuwe versie maakt de TVgids.nl app ook persoonlijker. Zo kun je aangeven wat jij interessant vindt om te kijken, en op basis hiervan worden suggesties gedaan.

TVGids.nl
TVGids.nl
Ontwikkelaar: TVgids.nl
Prijs: Gratis

Google Agenda 6.0

Google Agenda

Google Agenda heeft deze maand ook een update ontvangen. Geen nieuwe functies, maar wel verbeteringen in de interface en het design van de applicatie. In Google Agenda 6.0 is namelijk het nieuwe Material Design toegepast en ziet alles er net wat strakker en overzichtelijker uit.

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

RTL Nieuws app 4.0

RTL Nieuws

De nieuws-app van RTL Nieuws is in september voorzien van een update. Hoewel de nieuwe RTL Nieuws app niet bij iedereen in de smaak valt, is het ontwerp wat overzichtelijker geworden. Aanvullende opties vind je voortaan terug in het zijmenu van de app en ook kun je eerdere uitzendingen van het nieuws en weer bekijken via de applicatie.

RTL Nieuws
RTL Nieuws
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis

Pixel Launcher

Rootless Launcher

Rootless Launcher is een launcher van Nederlandse bodem en was eerder bekend onder de naam Rootless Pixel Launcher. De applicatie werd echter in september uitgebracht, maar ook weer door Google verwijderd. Nu is de app terug uitgebracht onder de naam Rootless Launcher. Deze launcher brengt de schone Android-skin naar je toestel. We kennen de launcher bijvoorbeeld van de Pixel.

Rootless Launcher
Rootless Launcher
Ontwikkelaar: Amir Zaidi
Prijs: Gratis

Google Art Selfie

Google Arts & Culture

Google heeft een hoop eigen apps in de Google Play Store staan. Gebruikers van de Google Arts & Culture app kunnen sinds september een nieuwe functie gebruiken. Met de optie ‘Art Selfie‘ kun je zien op welk kunstwerk jij lijkt. Je maakt een foto van jezelf waarna de vele tienduizenden kunstwerken doorgespit worden om te kijken welke bij jou past.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp app

Wil je altijd op de hoogte blijven van het beste nieuws rondom Android, apps, smartphones en tips? Dan mag de gratis, reclamevrije DroidApp app natuurlijk niet op je smartphone ontbreken. Je kunt daarbij ook instellen dat je notificaties wilt ontvangen bij een nieuw nieuwsbericht of belangrijke nieuwsberichten.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel