De vergeten smartphone: HTC Evo 3D

HTC bracht in 2011 een bijzonder toestel uit; de HTC Evo 3D. Het Android-toestel was voorzien van een speciaal 3D-beeldscherm. Toevallig of niet, LG had rond die tijd ook een 3D-smartphone.

HTC Evo 3D

De HTC Evo 3D was een idee van de Taiwanese fabrikant en kwam medio 2011 uit. Het toestel had een speciaal beeldscherm voor het bekijken van 3D-beelden. Hiervoor was geen 3D-bril noodzakelijk. Het was een vrij groot bakbeest, voorzien van een voor die tijd flink scherm; 4,3 inch met een resolutie van 960 x 540 pixels.

HTC Evo 3D

Aan de achterkant van de HTC Evo 3D zat een speciale 3D-camera waarmee je 5 megapixel foto’s kon maken. Door de toepassing van twee camera’s kon je ook 3D foto’s maken. Elke camera wist het beeld vast te leggen vanuit een andere hoek. Tevens was het mogelijk om video’s op deze manier te maken. Aan de voorkant was een 1.3 megapixel front-camera te vinden.

HTC Evo 3D camera

Verder was de smartphone uitgerust met 1.2 GHz dual-core processor met 1GB RAM en 1GB opslagruimte dat uitbreidbaar was met een geheugenkaart van maximaal 32GB. Over de Android 2.3 Gingerbread interface lag de eigen skin; HTC Sense. Later bracht HTC de update uit naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Evo 3D. De accucapaciteit bedroeg 1730 mAh.

De HTC Evo 3D verscheen in 2011 op de markt en kreeg een flinke prijs mee; 599 euro. De grootste concurrent die dezelfde markt bediende, was de LG Optimus 3D die we eerder in ‘De vergeten smartphone’ hebben besproken.

HTC Evo 3D samengevat in 5 punten:

  • 4,3 inch beeldscherm met 3D-laag
  • Dual-camera voor maken 3D-foto’s
  • Zwaar en groot voor die tijd
  • Android met HTC Sense
  • 1730 mAh accu
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel