Google Foto’s: vanaf nu kun je (echte) fotoboeken maken in Nederland

Google Foto’s bood eerder al in verschillende landen de mogelijkheid aan om een écht papieren fotoboek te maken van je foto’s. Nu is het maken van fotoboeken via Google Foto’s ook in Nederland mogelijk, zo heeft Google bekend gemaakt.

Google Foto’s: fotoboeken

Het maken van een fotoboek is iets wat nog steeds door veel mensen gedaan wordt. Echter kan het een tijdrovende klus zijn. Vorig jaar werd tijdens Google I/O al het maken van fotoboeken aangekondigd en nu is deze mogelijkheid officieel beschikbaar in Nederland, zo heeft Google bevestigd.

Google foto's fotoalbum

Het gaat hier dus niet om een digitaal album, maar om een echt papieren fotoalbum die je door kunt bladeren. Het maken van een fotoalbum via Google Foto’s moet in een paar minuten gebeurd zijn. Je kunt ze niet alleen via de webversie van Google Foto’s maken, maar ook via de app op je Android- of iOS toestel. Je kiest de foto’s en ook Google zal je helpen met het geven van suggesties. Hierbij wordt gekeken naar de tijd, locatie en andere factoren die interessant kunnen zijn voor je fotoboek.

In je Google Foto’s account krijg je, indien de functie al voor jou beschikbaar is, ook suggesties voor fotoboeken. Denk aan de beste foto’s van 2017 of van een bepaalde reis. Ook kun je een beginnetje maken met het maken van hem album, hem opslaan als concept, en later afmaken. Een voorgesteld fotoalbum kun je ook naar wens aanpassen.

Google Foto's fotoboek

Prijzen

De fotoalbums zijn er in verschillende formaten en met verschillende covers;

  • Fotoboek met softcover van 17,8 x 17,8 cm: € 12,99 voor 20 pagina’s, € 0,49 per extra pagina, tot een maximum van 100 pagina’s
  • Fotoboek met hardcover van 22,9 x 22,9 cm: € 22,99 voor 20 pagina’s, € 0,69 per extra pagina, tot een maximum van 100 pagina’s

Deze prijzen zijn inclusief btw, maar nog zonder verzendkosten. Die krijg je bij het bestellen van een fotoalbum te zien. Uit onze test blijkt dat je je bestelling alleen met een creditcard kunt betalen. Bij een softcover met 16 pagina’s begon de prijs bij 5,99 euro voor een levertijd van 5-8 werkdagen. De prijs voor een snellere levering was ongeveer het dubbele.

Het maken van een fotoalbum wordt in de komende dagen voor iedereen uitgerold via Google Foto’s. Je kunt de optie terugvinden in het menu.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel