Google Arts & Culture app krijgt Art Selfie: op welk kunstwerk lijk jij?

Google heeft de Arts & Culture app, ofwel de Kunst en Cultuur app, voorzien van een update. Je kunt met de functie Art Selfie bekijken op welk kunstwerk je lijkt. In bepaalde landen was de functie al langer aanwezig, maar nu is hij wereldwijd en dus ook in Nederland te gebruiken.

Art Selfie

In de leerzame Google Arts & Culture app is een nieuwe functie te vinden; Art Selfie. Met de nieuwe functie kun je een foto maken van jezelf en vervolgens wordt gekeken op welk kunstwerk je het meest lijkt. Tevens vind je bovenin beeld nog meer suggesties waarop je zou lijken. Hierbij wordt gekeken naar vele tienduizenden kunstwerken die samen met meer dan 650 partners digitaal beschikbaar zijn gesteld.

Google Art Selfie

Wanneer je een selfie hebt gemaakt, zie je ook hoeveel procent overeenkomst er is. Ik heb de app natuurlijk ook even getest, en ik moet zeggen; ik zie een stuk minder overeenkomsten dan Google herkent. Maar misschien weet Google het bij jou beter, je kunt de app en dus ook de update downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. De Arts & Culture app moet kunst voor iedereen toegankelijk maken en is voorzien van vele, nuttige functies.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel