Google voegt ‘Rijksmuseum’ toe aan Street View en Arts & Culture app

Via twee apps van Google kan je voortaan nog het Rijksmuseum vanaf de bank bekijken. Het Rijksmuseum in Amsterdam is namelijk nu toegevoegd aan de cultuur-app ‘Arts & Culture’ en je kunt alle gangen doorlopen met Google Street View.

Rijksmuseum

Google heeft het Rijksmuseum toegevoegd aan de Arts & Culture applicatie, een app van Google zelf. In de applicatie vind je ongeveer 200.000 meesterwerken die in het museum te vinden zijn. Met dit aantal is het Rijksmuseum het best vertegenwoordigde museum op Google Arts & Culture.

De Arts & Culture app, ofwel Kunst en Cultuur app werd in december vorig jaar aangekondigd. Via de toepassing kan je kunstwerken en bezienswaardigheden bekijken van meer dan 850 musea, archieven en organisaties.

Rijksmuseum Street View

Street View

Je kunt het Rijksmuseum ook op een andere manier bezoeken; namelijk via Google Street View. Daarnaast kan je dankzij de ondersteuning voor Cardboard ook middels virtual reality door het museum ‘lopen’. Er zijn vijf nieuwe digitale tentoonstellingen geopend;

  • Jan Steen – een geboren verhalenverteller, toont hoe in zijn schilderijen vele verschillende thema’s zijn verwerkt
  • The Night Watch – gaat in op de individuele details van dit iconische kunstwerk
  • Johannes Vermeer – Details van zijn meesterwerken onthuld
  • Rembrandt van Rijn – een overzicht van deze kunstenaar
  • Joannes Lutma – een Nederlandse goudsmit

Het Rijksmuseum is niet het enige gebouw dat we kunnen bewonderen van dichtbij met bijvoorbeeld Street View. Ook Paleis Noordeinde in Den Haag werd eerder dit jaar aan de database toegevoegd.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel