Vernieuwde Google Arts & Culture app laat je kunst ontdekken met je Cardboard

Google heeft haar eigen Google Arts & Culture app een frisse make-over gegeven met een aantal handige nieuwe functionaliteiten. Vorig jaar bracht het Google Cultural Institute de eerste versie uit van de applicatie en is in de tussentijd uitgegroeid tot een handige kunstcatalogus.

Google Arts & Culture vernieuwd

In de applicatie zijn werken van 200 voor Christus tot moderne werken te vinden, recentelijk werd het Rijksmuseum nog toegevoegd aan de applicatie. Via een vernieuwde zoekfunctie kun je in de collecties van ruim duizend musea zoeken naar objecten die met kunst maar ook met cultuur te maken hebben.

Sommige tentoonstellingen die in de applicatie zijn te vinden werken nu met Google’s eigen Cardboard API. Dit betekent dat je met behulp van een Google Cardboard de tentoonstelling kunt beleven alsof je er daadwerkelijk aanwezig bent. De Arts & Culture app geeft ook dagelijks nieuwe suggesties van interessante objecten en middels de Art Recognizer functie kun je de app kunst laten herkennen in een museum.

Google’s eigen Arts & Culture applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store. De update heeft als versienummer 3.0.9 meegekregen, Google rolt de update gefaseerd uit waardoor je de update mogelijk nog niet ziet.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel