De vergeten smartphone: Sony Ericsson Vivaz

Waar Android in opkomst kwam, bracht Sony Ericsson in 2010 nog een Symbian-smartphone uit; de Sony Ericsson Vivaz. Voorzien van een elegant design en een focus op camera en multimedia. We bespreken het toestel in ‘De vergeten smartphone’.

Sony Ericsson Vivaz

Begin 2010 kwam Sony Ericsson met een nieuw toestel op de markt; de Sony Ericsson Vivaz. Waar in die tijd de opkomst van Android al begon, was het zeker nog geen marktleider.  Wel had het bedrijf ervoor haar eerste Android-toestel aangekondigd; de Sony Ericsson Xperia X10. Het was dan ook niet heel raar dat Sony Ericsson de Vivaz voorzag van het Symbian S60 besturingssysteem. Later werd de Vivaz Pro met uitschuifbaar toetsenbord aangekondigd.

Sony Ericsson Vivaz

De Sony Ericsson Vivaz was aan de voorzijde voorzien van een 3,2 inch display. Daarbij had de telefoon ondersteuning tot WiFi, 3G/HSDPA en een GPS-ontvanger. Aan boord was ook een Wisepilot navigatie-app waar gebruik van gemaakt kon worden voor het navigeren. Er was ook een TV-out aansluiting te vinden op de telefoon, helemaal compleet dus.

Onder het scherm waren de dunne horizontale toetsen te vinden. Jammer aan het touchscreen was dat dit resistief was. Dit betekende dat het niet reageert op de warmte van vingers (zoals nu alle schermen) maar echt op gerichte aanraking zoals een pennetje of nagel. Hierdoor werd bij de Vivaz een stylus meegeleverd. Deze kon je echter niet in het toestel opbergen, maar bungelde los aan het toestel.

Sony Ericsson Vivaz

Sony richtte zich met de Vivaz op het gebruik van de camera. Deze bevond zich in het midden aan de achterzijde. Het was een 8.1 megapixel camera, maar in de praktijk viel de camerakwaliteit toch wel wat tegen. Er lag een grijze zweem over de foto’s. Met de aparte knoppen aan de zijkant kon je de camera of de videocamera bedienen.

Ik heb de Sony Ericsson Vivaz mogen testen in een review. Het was een mooi toestel en ook compleet. Er was toen al een Facebook-app en Twitter-app op de telefoon te vinden. Natuurlijk kon ook TrackID niet ontbreken op de Vivaz. Er was 75MB opslagruimte en dit kon uitgebreid worden met een MicroSD kaart. Daarbij was er een 720 MHz processor en 1200 mAh accu.

De Sony Ericsson Vivaz kwam in maart 2010 op de Nederlandse markt. Voor deze telefoon moest je een bedrag neerleggen van 499 euro.

Sony Ericsson Vivaz samengevat in 5 punten:

  • 3,2 inch resistief touchsreen (640 x 360 pixels)
  • Symbian S60 besturingssysteem
  • 8.1 megapixel camera met HD-filmen
  • 720 MHz processor
  • Social media apps
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel