Google Foto’s 4.0 brengt het vernieuwde Material Design

Google heeft de Google Foto’s app deze week al bijgewerkt met het maken van fotoboeken. Echter is het bedrijf nog niet klaar met het updaten van de Google Foto’s app. In versie 4.0 zien we het nieuwe Material Design; een update die vanaf nu naar iedereen wordt uitgerold.

Google Foto’s 4.0

Van de week werden de fotoboeken in Google Foto’s al toegevoegd voor de Nederlandse gebruikers. Deze functie is beschikbaar gesteld via een server-side update. Een grotere update wordt nu uitgerold en betreft Google Foto’s 4.0. De update zorgt voor verschillende verbeteringen in de foto-app van Google. Hieronder vind je links de oude/huidige versie, rechts de nieuwe.

Wat direct bij versie 4.0 opvalt is het nieuwe design. Er wordt gebruik gemaakt van het nieuwe Material Design welke we eerder al terugzagen bij verschillende andere apps. Denk aan Chrome 69, Android Berichten en Google Telefoon. Ook Google Maps toont het vernieuwde design. Nu vinden we dit dus ook terug bij Google Foto’s. Daarbij hoort een meer witte uitstraling en oogt het net wat meer gestroomlijnd en opgeruimd. Ook het lettertype is met de update bijgewerkt naar de nieuwe stijl, samen met vernieuwde icoontjes.

Een andere vernieuwing is de meer ovaalvormige zoekbalk. Bij de albums komen we geen grote veranderingen tegen. Qua functionaliteit is er eigenlijk niks aangepast door Google. De update wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat de nieuwe interface bij iedereen beschikbaar is. Mocht je niet langer willen wachten, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van de app per toestel kan verschillen.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel