De 7 beste apps van november 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

We gaan de drukke, laatste maand van 2018 in. Voordat we echt van december kunnen genieten, blikken we eerst terug op november. In de afgelopen maand hebben we weer veel nieuws, content en leuks met je gedeeld. In dit artikel vind je een samenvatting van het belangrijkste nieuws, samen met de beste apps van november 2018.

Android in november 2018

De maand november ligt inmiddels achter ons en zoals je van ons gewend bent, blikken we terug op de afgelopen maand. In november hebben we weer veel nieuws, apps en interessante artikelen met je gedeeld. Het was de maand van het einde van Wileyfox in de Benelux, de Consumentenbond die zich hard maakt voor onbeperkt houdbaar beltegoed en de strijd aangaat met Google. Ook maakt de bond zich zorgen over de privacy van voedingsapps. Tevens is bekend gemaakt dat de Europese Commissie instemt met de overname van Tele2 door T-Mobile.

DroidApp was bij de Nederlandse introductie van de Honor 8X, samen met een preview van de bijzondere Honor Magic 2. Er hangen in Europa donkere wolken boven Google Nieuws en Speedtest heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd over de snelheid van Nederlandse netwerken. Samsung presenteerde haar nieuwe Samsung One UI interface en toonde een demo van de eerste opvouwbare smartphone. Iedereen kan vanaf nu stickers in WhatsApp gebruiken, samen met nieuwe emoji en het doek is gevallen voor updates voor de Nexus-toestellen.

Er werden ook verschillende nieuwe smartphones uitgebracht in Nederland, denk aan de Honor 8X, Samsung Galaxy A9 met vier camera’s, de Oppo RX17 Pro en RX17 Neo en natuurlijk de OnePlus 6T. Huawei bracht haar interessante Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro uit in Nederland.

App-specials, reviews en ‘Vergeten’

We hebben deze maand meerdere reviews gepubliceerd van smartphones. Deze hebben we voor je hieronder op een rijtje gezet.

In november hebben we verschillende interessante specials en een Koopadvies-artikel voor je online gezet.

Onze bijna twee jaar oude rubriek ‘De vergeten smartphone’ en ‘De vergeten telefoon’ zit vol leuke toestellen die we inmiddels niet meer in het straatbeeld tegenkomen.


Beste apps

In november hebben we weer meerdere apps behandeld. In het onderstaande overzicht hebben we een selectie van de beste apps van november 2018 voor je op een rij gezet. Deze vind je terug in willekeurige volgorde.

Citymapper app

Citymapper

We hebben deze maand een uitgebreide review geplaatst van de app Citymapper. Deze applicatie helpt je in veel verschillende steden over de hele wereld met het plannen van je reis. Dit kan zowel te voet of per fiets, maar ook per openbaar vervoer of Uber. Je krijgt uitgebreide mogelijkheden zoals stap-voor-stap navigatie, de metrokaart bekijken en je krijgt inzicht in vertragingen en andere opties. Een absolute aanrader.

Citymapper - OV reisplanner
Citymapper - OV reisplanner
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Create Stickers for WhatsApp

Create Stickers for WhatsApp

Een applicatie van Nederlandse bodem; Create Stickers for WhatsApp. Sinds deze maand kun je naar anderen via WhatsApp stickers sturen. Met deze applicatie kun je zelf stickers maken. Hierbij kun je denken aan een tekening, maar ook een (uitsnede van een) foto. Natuurlijk kun je daarbij ook verschillende emoji gebruiken.

Create Stickers for WhatsApp
Create Stickers for WhatsApp
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Flitsmeister spraakbesturing

Flitsmeister

Eind november verscheen een update voor Flitsmeister. Met de nieuwe versie van Nederlands populairste verkeers-app krijgen gebruikers verschillende nieuwe functies. Je kunt nu gebruik maken van spraakbesturing en met de winter in aankomst, krijg je ook meldingen wanneer er sprake is van gladheid.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

VGZ Mindfulness app

VGZ Mindfulness

Even helemaal tot rust komen, de Mindfulness app van VGZ kan je hierbij helpen. Deze applicatie is gratis te gebruiken voor iedereen. Je kunt oefeningen volgen op momenten dat het jou uitkomt, en de app helpt je ook met het geven van advies. Er zijn verschillende instellingen; zoals het kiezen van de soort stem en nog veel meer.

VGZ Mindfulness coach
VGZ Mindfulness coach
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Earz Solo app

Earz Solo

Heb je de ambitie om een muziekinstrument te gaan spelen, dan is het goed een bepaalde kennis erover te hebben. Een app die je erbij kunt helpen is Earz Solo. Deze toepassing omschrijft zichzelf als Duolingo voor muziek. Je krijgt de nodige informatie over bijvoorbeeld instrumenten en het begrijpen van noten, akkoorden, toonladders en meer.

Earz Solo - Muziekonderwijs
Earz Solo - Muziekonderwijs
Ontwikkelaar:
Prijs: € 8,99

United Wardrobe app

United Wardrobe

We hebben op DroidApp ook de United Wardrobe app besproken. Deze applicatie geeft toegang tot een online marktplaats voor kleding, schoenen en accessoires. Niet alleen kun je je eigen kledingkast uitmesten en je spullen verkopen via de app, je kunt ook (tweedehands) kleding via de app bij anderen kopen. Er is keuze genoeg!

DroidApp app 3.0 startscherm

DroidApp 3.0

Natuurlijk mag in dit overzicht de vernieuwde DroidApp App niet ontbreken. Deze maand werd DroidApp App 3.0 uitgebracht, een grote update waarbij er een reeks veranderingen en verbeteringen zijn doorgevoerd. Als eerst is het ontwerp vernieuwd, waaronder met een mooie slider en het nieuwe lettertype. Ook is de zoekfunctie verbeterd en nog veel meer.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel