Zorgverzekering 2020: dit zijn de apps van alle zorgverzekeraars

Vanaf nu kunnen we in de komende weken weer de zorgpremies en verzekeringen voor 2020 met elkaar vergelijken. Declaraties indienen, contact met de zorgverzekering en dergelijke doen we al enige tijd niet meer via de post maar digitaal. Via de app van je verzekeraar is er ook veel mogelijk. Wij zetten deze handige informatie per verzekeraar voor je op een rij.

Zorgverzekering apps

Nu van alle zorgverzekeraars de zorgpremie voor 2020 bekend is, kunnen we de verschillende pakketten en verzekeraars vergelijken met elkaar. Hoewel een groep Nederlanders het liefst nog de zaken regelt via de offline wegen en bijvoorbeeld via de post, is er ook een grote groep die dit het liefst digitaal doet.

DroidApp zet van de bekendste Nederlandse zorgverzekeraars de verschillende applicaties op een rijtje, zodat je precies weet, wat je bij de zorgverzekering app kunt verwachten. Want een app is anno 2019/2020nog niet vanzelfsprekend.

CZ Declareren app

CZ / CZDirect

Met de CZ Declareren app kan je inloggen met je Mijn CZ account. Vervolgens krijg je verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om via de applicatie direct je nota te declareren. Je kunt hiervan een foto maken met je telefoon en de rest wordt automatisch geregeld. Je kunt zelf namen toevoegen aan de declaraties, zodat je die snel kunt terugvinden. Ook kan je in één keer meerdere nota’s sturen en is het mogelijk om een overzicht te bekijken met de ingestuurde nota’s.

CZ
CZ
Ontwikkelaar: CZ Zorgverzekeringen
Prijs: Gratis

Just zorgverzekering app

Just

Just is onderdeel van CZ, maar heeft wel een eigen applicatie. In de Just Zorgverzekering app kun je direct melding maken dat je gebruik wilt maken van een aanvullende verzekering. Tevens kan je declaraties indienen. Dit is niet alleen voor jezelf, maar kan ook gedaan worden voor iemand anders die op je polis staat.

Just zorgverzekering
Just zorgverzekering
Ontwikkelaar: CZ Zorgverzekeringen
Prijs: Gratis

Ohra app

OHRA

De OHRA app is een verzamelplaats voor alle verzekeringen die je bij hen hebt lopen. Niet alleen je zorgverzekering, maar ook je reisverzekering, autoverzekering en andere producten. In drie stappen kan je de rekening van je zorgaanbieder declareren via de applicatie. Je krijgt zodra deze ontvangen is direct een e-mail als bevestiging. Bij het indienen van een declaratie, voeg je een foto toe en beantwoord je een aantal vragen. In de app vind je ook noodnummers, adressen van Nederlandse ambassades, informatie over wat er onder het eigen risico valt en achtergrondinformatie over OHRA.

OHRA
OHRA
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

FBTO app

FBTO

Via de FBTO Zorgdeclaratie app kan je, zoals de naam al aangeeft, je declaratie indienen. Net als bij de andere apps maak je een foto, vul je het bedrag in en voeg je een omschrijving toe. In de FBTO app vind je ook het vergoedingenoverzicht, hier zie je precies waar je een vergoeding voor krijgt. Ook je eerder gestuurde nota’s voor de zorgverzekering vind je in de applicatie.

FBTO Zorg app
FBTO Zorg app
Ontwikkelaar: FBTO
Prijs: Gratis

VGZ app

VGZ

De VGZ Zorg app is begin december 2017 uitgebracht en maakt het mogelijk om een foto te maken van een nota en declaraties in te zien. In de VGZ app kan je alleen zelf inloggen en dus geen medeverzekerden inloggen. Wel is de persoonlijke zorgpas van andere verzekerden te vinden in de app. De VGZ app geeft je ook inzicht in je eigen risico.

VGZ heeft ook de Zorgzaam Zorg app. Deze is qua functionaliteit vergelijkbaar met die van VGZ.

VGZ
VGZ
Ontwikkelaar: Coöperatie VGZ
Prijs: Gratis
Zorgzaam
Zorgzaam
Ontwikkelaar: Coöperatie VGZ
Prijs: Gratis

Bewuzt app

Bewuzt

Bewuzt is onderdeel van VGZ en heeft ook een eigen app. Via de Bewuzt app zie je direct welke dingen vergoed worden door je zorgverzekering of door je aanvullende verzekering. Daarnaast is het mogelijk om via de applicatie een declaratie in te dienen, of om een zorgkostenfactuur direct te betalen via iDeal.

Bewuzt Zorg
Bewuzt Zorg
Ontwikkelaar: Coöperatie VGZ
Prijs: Gratis

Zilveren Kruis app

Zilveren Kruis

Via de Zilveren Kruis app kan je direct waar je ook bent je declaratie indienen. Ook bij deze app maak je een foto van de nota en vul je wat gegevens in. De applicatie beveilig je met een pincode zodat anderen niet zomaar toegang hebben tot je medische zaken. In de Zilveren Kruis app vind je ook een mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken; handig voor gezinsleden.

Zilveren Kruis
Zilveren Kruis
Ontwikkelaar: Zilveren Kruis
Prijs: Gratis

DSW app

DSW / Stad Holland / inTwente

DSW, Stad Holland en inTwente horen alle drie bij DSW Zorgverzekeraars. De werking, vormgeving en mogelijkheden van deze apps zijn alle drie hetzelfde. De applicaties zijn netjes vormgegeven en voorzien van de eigen huisstijl kleuren van de verzekeraar. De app kan je afschermen met een pincode. Je kunt snel een foto maken van een declaratie en die indienen.

InTwente Stad Holland app

Daarnaast kan je de digitale versie van je zorgpas opvragen via de app. In het vergoedingenoverzicht krijg je toegang tot de vergoedingen en je kunt de actuele hoogte van je eigen risico checken. Wat bij veel andere apps niet mogelijk is, is om een digitale nota (een pdf) door te sturen. Daarnaast zie je het betaaloverzicht van je zorgpremie en inzicht in je zorgkosten. De apps van DSW, Stad Holland en inTwente zijn één van de meest uitgebreide apps.

MijnDSW
MijnDSW
Prijs: Gratis
MijnStadHolland
MijnStadHolland
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Mijn inTwente
Mijn inTwente
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Anderzorg Menzis app

Menzis/ Anderzorg / HEMA

Voor klanten van Menzis is er de Menzis Declaratie app. Deze toepassing laat je een foto maken van je nota en direct indienen bij de zorgverzekeraar. Je dient de applicatie éénmalig met je DigiD te activeren, iets wat vaak moet bij zorgverzekering apps. In de Menzis app vind je ook een overzicht van de ingediende declaraties en wanneer deze worden uitbetaald. Je kunt ook voor gezinsleden declareren. Anderzorg is onderdeel van Menzis. De Anderzorg app is hierdoor vergelijkbaar met die van Menzis, alleen in de kleuren van de huisstijl zijn anders. Ook de HEMA Declareren app maakt onderdeel uit van Menzis.

Menzis app
Menzis app
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Anderzorg app
Anderzorg app
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
HEMA Zorg app
HEMA Zorg app
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

De friesland app

De Friesland

De Friesland App is er voor de klanten van De Friesland zorgverzekeraar. De applicatie ziet er duidelijk en strak uit en geeft inzicht in nota’s en gegevens. Je ziet direct hoeveel eigen risico je al verbruikt hebt, wat de status is van je betalingen en eerder gedane declaraties. Je kunt ook direct een declaratie indienen bij De Friesland. Via je ‘Mijn De Friesland’ account kan je een QR-code aanmaken die je moet scannen eenmalig om de app te autoriseren.

De Friesland App
De Friesland App
Ontwikkelaar: De Friesland
Prijs: Gratis

Interpolis app

Interpolis

Interpolis, onderdeel van de Rabobank, lijkt op de app van Zilveren Kruis. Niet gek, want allebei zijn ze onderdeel van Achmea. De app voor klanten van Interpolis heeft de naam Interpolis Zorg Declareren meegekregen en is voorzien van de mogelijkheid om direct een foto te maken van je nota en deze te declareren. Je kunt voor andere gezinsleden profielen aanmaken en de app beveiligen met een pincode.

Interpolis Zorg
Interpolis Zorg
Ontwikkelaar: Interpolis
Prijs: Gratis

Unive app

Univé

De Univé app geeft je inzicht in alle verzekeringen die je bij de verzekeraar hebt lopen. Je kunt direct inloggen met je vingerafdruk (mits je telefoon beschikt over een vingerafdrukscanner). Daarnaast heb je alle documentatie bij de hand. Uiteraard vind je er ook de actuele stand van je eigen risico.

Univé
Univé
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Zorg en Zekerheid app

Zorg en Zekerheid

De Zorg en Zekerheid app kan je Nederlandse nota’s declareren. Ook hier maak je weer een foto die je via de app kunt uploaden. Je vind ook een lijst met het vergoedingoverzicht in de app.

Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid
Ontwikkelaar: Zorg en Zekerheid
Prijs: Gratis

ONVZ app

ONVZ

De ONVZ app maakt het mogelijk om een declaratie in te dienen, waar je ook bent. Je krijgt inzicht in het verbruikte en resterende eigen risico, de declaraties en je vergoedingen. In de app kan je verschillende profielen aanmaken en je vind een uitgebreid vergoedingenoverzicht. De app heeft onlangs een flinke update gekregen waarbij het design flink verbeterd is.

ONVZ
ONVZ
Ontwikkelaar: ONVZ
Prijs: Gratis

Ditzo app

De Amersfoortse / Ditzo

De apps van De Amersfoortse en Ditzo zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Allebei de verzekeraars maken onderdeel uit van ASR. Je kunt direct declaraties indienen, een digitale nota als pdf declareren, en de hoogte van je eigen risico bekijken. De functionaliteit is verder hetzelfde als die van DSW, inTwente en Stad Holland.

Mijn zorg van a.s.r.
Mijn zorg van a.s.r.
Ontwikkelaar: a.s.r.
Prijs: Gratis
Ditzo Zorg
Ditzo Zorg
Ontwikkelaar: Ditzo
Prijs: Gratis

IZZ app

IZZ

IZZ zorgverzekering, onderdeel van VGZ, heeft sinds kort een eigen applicatie. De IZZ app laat je nota’s sturen naar de verzekeraar. Daarnaast kun je zien hoeveel je eigen risico nog bedraagt en kun je je eigen zorgpas raadplegen.

IZZ Zorgverzekering
IZZ Zorgverzekering
Ontwikkelaar: Coöperatie VGZ
Prijs: Gratis

Applicaties

Anno 2019/2020 hebben nog steeds niet alle verzekeraars een applicatie. Denk aan bijvoorbeeld PMA, Promovendum en De Goudse.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel