Zorgverzekeraar VGZ brengt eigen app uit voor declaraties en meer

Zorgverzekeraar VGZ had tot op heden nog geen eigen applicatie. Echter is daar vanaf nu de VGZ app waarmee klanten declaraties in kunnen dienen, en andere zaken kunnen inzien en regelen. De app heet ‘VGZ Zorg’ en is nu beschikbaar voor Android.

VGZ app

Zorgverzekeraar VGZ heeft haar eigen app uitgebracht voor Android. Als één van de weinige verzekeraars had VGZ nog geen eigen app. Al eerder liet VGZ aan DroidApp weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een eigen app, en dat deze nog in december uitgebracht zou gaan worden. Vanaf nu regel je je zaken via je smartphone.

VGZ app

De VGZ app dient bij het eerste gebruik geactiveerd te worden door in te loggen met je DigiD. Vervolgens kan je de applicatie beveiligen met een zelfgekozen pincode. Via de VGZ Zorg app kan je direct een foto maken van je nota en deze versturen naar de zorgverzekeraar. In de toepassing krijg je ook een overzicht met de ingediende nota’s en kan je de stand van het eigen risico opvragen.

VGZ Zorg app

Zowel van jezelf als van andere medeverzekerden vind je in de VGZ app je persoonlijke zorgpas. De app zelf is alleen door de verzekeringsnemer te gebruiken. In de toekomst wordt het volgens de verzekeraar ook mogelijk om medeverzekerden toe te voegen aan de Android-app.

VGZ app

Zorgverzekering apps

Er zijn grote verschillen tussen apps van zorgverzekeraars, zo stelde DroidApp eerder. Een uitgebreid overzicht met apps voor je zorgverzekering. en de voor- en nadelen vind je in ons artikel over zorgverzekering apps.

Downloaden

De VGZ app is beschikbaar voor smartphones via de Google Play Store. De verzekeraar laat weten dat de app niet werkt op tablets. Het downloaden van de applicatie kan via onderstaande button.

VGZ
VGZ
Ontwikkelaar: Coöperatie VGZ
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel