POT: verzekering-app laat je onderling spullen verzekeren met je vrienden

POT, dat is de naam van een nieuw platform waar je met je onderling met elkaar spullen kunt verzekeren. Dit zonder tussenkomst van een verzekeraar. Je gitaar, surfplank, drone of de lenzen voor je camera. Met POT kan je peer-to-peer je spullen verzekeren met je vrienden, met vooraf bepaalde inleg en regels. We zetten de details op een rij.

POT: peer-to-peer verzekeringen

Niet alle spullen die je bezit zijn te verzekeren. Denk aan een uitrusting bij gevaarlijke sporten, zoals kitesurfen of parachutespringen. Of je wilt graag zelf bepalen wat je wilt verzekeren en onder welke voorwaarden. Dan is het misschien nuttig om POT te overwegen. Met deze applicatie kan je met vrienden onderling spullen verzekeren.

POT verzekering

Onderling verzekeren

Bij POT komt er geen verzekeraar tussen. Iedereen doet een, vooraf bepaalde, maandelijkse inleg. Ook worden gezamenlijk de voorwaarden, regels en risico’s bepaald. De volledige inleg is beschikbaar voor de hele groep. Bij een schade dien je een melding in via de app waarna je vrienden stemmen over de vergoeding.

Wanneer meer dan de helft van de stemmers akkoord is over de vergoeding, wordt deze toegewezen en automatisch uitbetaald uit de POT. Wanneer de POT beëindigt wordt, word je volledige deel teruggestort. In de tijdlijn is alles transparant en wordt de voortgang van de gebeurtenissen getoond.

POT onderling verzekeren

Kosten

POT maakt voor de geldpot gebruik van de Bunq. Het gebruik van de applicatie is gratis, maar je betaalt wel maandelijks €1,00 voor de rekening en er gelden transactiekosten bij een betaling dit is een paar cent.

POT verzekering-app

Goed om te weten

Hoewel het idee achter de verzekerings-app erg interessant is, is er wel een keerzijde, zo schreef de Consumentenbond over een andere, vergelijkbare dienst. Wanneer je een schade indient bij een verzekeraar, wordt deze beoordeeld door een professional, iemand met verstand van zaken. Voor vrienden die surfen als hobby hebben, te oordelen over je cameralens. Wanneer jij benadeeld wordt, kan je dan nog wel zonder vooroordeel stemmen op een claim van iemand anders? Of omdat de groep zo hecht is, claimen we snel en is het potje zo leeg.

Downloaden

Je kunt de POT app gratis downloaden uit de Google Play Store. Dit kan je doen via onderstaande button. De app is een initiatief van Reaal.

POT zelf onderling verzekeren
POT zelf onderling verzekeren
Ontwikkelaar: VIVAT N.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel