Bunq app: nieuwe bank laat je betalen met selfie of vingerafdruk

Bunq, een nieuwe bank in Nederland, heeft haar publieke applicatie uitgebracht. Met de Bunq app kunnen klanten op een gemakkelijke manier geld overmaken zonder het hele gedoe van een IBAN-rekeningnummer. De betaling bevestigen kan door een selfie te maken of door deze te bevestigen met je vingerafdruk.

Bunq

De Nederlandse start-up Bunq heeft haar Android-applicatie beschikbaar gemaakt voor iedereen. De applicatie werd eerder getest onder een groep gebruikers. Bunq is een nieuwe bank in Nederland die ook bij de Nederlandsche Bank (DNB) een officiële bankvergunning heeft gekregen. Volgens Bunq kan je dankzij de app op een simpele manier vrienden om geld vragen, de rekening delen (bijvoorbeeld bij een etentje) en ‘real-time’ betalen.

Bunq app

De Bunq app valt op doordat je niet langer meer een IBAN-nummer hoeft in te voeren. Je kunt voortaan net als bij WhatsApp gewoon een contact selecteren. Bij de betaalomschrijving kan je ook gewoon emoticons gebruiken en foto’s toevoegen. Volgens Bunq kan in minder dan vijf minuten een bankrekening geopend worden.

Goed om te weten is dat er wel een aantal kosten verbonden zijn aan Bunq. Zo kost het niks om een rekening te openen, maar kost een bankpas die vier jaar geldig is 9,00 euro. Bij Bunq betaal je verder voor elke geldopname €0,80 en voor elke pintransactie €0,04.

bunq - bank of The Free
bunq - bank of The Free
Ontwikkelaar: bunq
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel