Betalen met smartphone nog dit jaar voor iedereen bij ING; ABN Amro volgt

ING heeft vandaag bekend gemaakt dat voor het eind van het jaar met de smartphone afgerekend kan worden. Van de zomer begon een proef met mobiel betalen, die erg goed uitpakte. Ook ABN Amro komt met een app om voortaan je aankopen te betalen met je smartphone. Daarnaast zijn ook de Rabobank en de SNS Bank druk bezig met contactloos betalen. De verwachting is dat mobiel betalen de pinpas in de toekomst moet gaan vervangen.

Mobiel betalen

Betalen met de smartphone moet het helemaal gaan worden. De verwachting is dat het betalen met de smartphone, het huidige betalen met de pinpas of contant geld zal gaan vervangen. Door de smartphone langs een pinautomaat met de ondersteuning te halen, kan er een betaling voldaan worden.

ING

In september begon de bank ING met een mobiel betalen test en die heeft positief uitgepakt. ING laat weten dat contactloos betalen met een Android-smartphone voor alle ING-klanten dit jaar nog beschikbaar moet zijn. Wel moet de Android-smartphone dan beschikken over een NFC-chip om zo contactloos betalen mogelijk te maken. Daarnaast dient de smartphone te draaien op Android 4.4 KitKat of hoger. De eerste zes maanden is de dienst gratis, daarna kost het 50 eurocent per maand.

ING Mobiel Bankieren header

Rabobank

Bij de Rabobank wordt ook hard gewerkt aan een bredere uitrol van mobiel betalen. Op dit moment kan met Rabo Wallet alleen nog met een aantal Samsung apparaten een betaling voldaan worden. Rabobank laat ook weten dat het mobiel betalen steeds gebruikelijker wordt.

ABN Amro en SNS Bank

ABN Amro en SNS Bank gaan volgend jaar aan de slag met het beschikbaar stellen van mobiel betalen. De Telegraaf meldt dat na de jaarwisseling ABN Amro de betaal-app zal lanceren. Precieze details over betalen met je smartphone bij deze banken zijn helaas nog niet bekend gemaakt. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om te betalen met je smartphone in het openbaar vervoer, zo schreven we eerder.

Lees ook

Reageer op dit artikel