Zo had de Rabobank-app er eigenlijk uit moeten zien (concept)

De Rabobank is sinds het uitbrengen van haar applicatie druk met klanten die de app niet handig vinden werken. Ook zou de app niet duidelijk zijn maar de Rabobank-app had er ook heel anders uit kunnen zien, als zij deze grafisch vormgever hadden aangenomen.

Rabobank in Material Design

Grafisch ontwerper Wesley van Breukelen laat ons zien hoe de Rabobank applicatie er “persoonlijk” en helder uit had kunnen zien. Hij heeft hierbij diverse elementen uit de huidige applicatie en website gebruikt. Op het inlogscherm kun je inloggen met diverse accounts en je eigen toegangscode.

Rabobank in Material Design

In een duidelijk rekeningoverzicht is meteen te zien hoeveel geld je nog te besteden hebt. Ook vind je direct je rekeningnummer terug, iets waarvoor je in de echte app het menu in moet duiken. Ook worden berichten duidelijker getoond.

Rabobank in Material Design

Het menu en het scherm om een overboeking te maken zijn eveneens een stuk duidelijker met toch een persoonlijk gevoel. Je kunt namelijk je profiel wijzigen en er is een afbeelding uit de regio van de bank te vinden.

Rabobank heeft op Twitter veelvuldig laten weten dat het luistert naar alle kritiek van haar gebruikers. Al lijkt de storm van kritiek wel wat geluwd ten opzichte van twee maanden geleden. Mocht je benieuwd zijn naar het volledige concept van Wesley van Breukelen, dan kun je deze vinden op Behance.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel