ING zoekt testers voor ‘betalen met je smartphone’

ING Bank zoekt Android-gebruikers die mee willen doen aan een test om met de smartphone te betalen, met de ING Mobiel Bankieren app. Met een groot aantal Android-smartphones is de techniek (NFC) aanwezig om mobiel te betalen. Het betalen met je smartphone moet in de toekomst steeds vaker gedaan worden.

ING: betalen met je smartphone

Vanmorgen schreven we al uitgebreid over de nieuwe Rabobank app en ook ING Bank heeft interessant nieuws. De bank met de oranje leeuw heeft haar ING app geschikt gemaakt om mobiel mee te betalen. Het contactloos betalen werkt als volgt; als je wil betalen houd je je smartphone even bij het pinapparaat, waarna de betaling voltooid is.

ING Mobiel Bankieren app

ING meldt dat het maximaal achtereenvolgend te betalen bedrag met de smartphone vijftig euro bedraagt. Wanneer het bedrag wordt bereikt, wordt er op de betaalautomaat om een pincode gevraagd. Dus bij elke vijftig euro is er een beveiliging die in werking treedt, iets wat handig is als bijvoorbeeld je telefoon gestolen is. Bij bedragen boven de 25 euro wordt sowieso ook om een pincode gevraagd.

ING Mobiel Bankieren app

Zoals gezegd zoekt ING 5.000 testers die betalen met de smartphone willen testen. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een smartphone met Android 4.4 KitKat of hoger. Daarnaast dien je uiteraard klant te zijn van ING en moet de telefoon over een NFC-chip beschikken. ING geeft aan dat de HTC One M8 en Asus Padfone S al getest zijn en ongeschikt bleken. De test duurt tot eind 2015 waarbij de eerste zes maanden kosteloos zijn. Daarna betaal je 50 eurocent per maand, per betaalrekening.

De ING Mobiel Betalen app is niet voor iedereen in de Play Store beschikbaar. Hier kan je je voor de ING Mobiel Bankieren app aanmelden.

Update 06 november: Betalen met smartphone nog dit jaar voor iedereen bij ING; ABN Amro volgt

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel