ING Bankieren app update brengt stembesturing

ING heeft voor de eigen ING Bankieren App voor Android een update uitgebracht. De nieuwe versie van de applicatie van de bank maakt het mogelijk om bepaalde stappen te doorlopen in de applicatie middels stembesturing.

ING app met spraakbesturing

In de nieuwe versie van de ING app voor Android kan er gebruik gemaakt worden van stembesturing. De update voor de applicatie die dit mogelijk maakt is zojuist uitgebracht in de Google Play Store. Inloggen en het bevestigen van betalingen kunnen middels je stem uitgevoerd worden. Daarnaast zal de applicatie natuurlijk ook gewoon met de mobiele pincode blijven werken.

ING app stem

Inge

Inge, de digitale vrouw die naar je zal ‘luisteren’, kan via een veegbeweging over het scherm in de ING app geopend worden. Door op het microfoontje te drukken kan je bepaalde acties uitvoeren in de app. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te zeggen dat je een bepaald bedrag wilt sparen, van en naar welke rekening.

Uit veiligheidsoverwegingen zal soms om een extra spraakopdracht gevraagd worden. Voordat je geld over kunt maken of andere acties via je stem kunt uitvoeren, zal Inge eerst je stem leren kennen. Hierdoor kan er onderscheid gemaakt worden tussen jouw stem en de stem van iemand anders.

Kleine lettertjes

In de kleine lettertjes van de ING Bankieren app staat dat de bank je stem-opnames drie maanden zal bewaren. Dit zal gebruikt worden volgens ING om de spraakherkenning in de applicatie te verbeteren. De nieuwe versie van de ING Bankieren app kan gratis, via onderstaande button gedownload worden uit de Play Store. Onlangs voegde ING ook al ondersteuning toe voor Android Wear.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel