Samsung laat eerste opvouwbare smartphone zien aan buitenwereld

Op het eigen Samsung Developer Conference event heeft Samsung de eerste vouwbare smartphone getoond. Het zat er al even aan te komen dat Samsung tijdens het evenement de opvouwbare telefoon zou presenteren. 

Vouwbare smartphone van Samsung

Als eerste fabrikant heeft Samsung de eerste opvouwbare smartphone aan de wereld getoond. Dit heeft het bedrijf gedaan tijdens de eigen Samsung Developer Conference die deze week gehouden wordt. Hoewel het bedrijf de smartphone heeft getoond, ontbreekt nog veel informatie. Samsung heeft namelijk vrijwel geen enkel detail gegeven over de telefoon.

Samsung foldable smartphone

Wel is bekend dat de Samsung, die ook nog geen naam heeft gekregen, een beeldschermgrootte krijgt van in totaal 7,3 inch. Aan de binnenkant van de telefoon is geen glas gebruikt, maar wordt gebruik gemaakt van polymeer-composiet. Dit is namelijk een buigbaar materiaal, in tegenstelling tot glas. Een speciale film moet volgens Samsung schokken op kunnen vangen en door speciale lijm is het scherm flexibel te maken.

Samsung opvouwbare smartphone

Overigens werd de telefoon nog getoond in een zwarte box. Dit betekent dat we nog niet perse een goed beeld krijgen van hoe de opvouwbare telefoon precies oogt. Daarbij ontbreekt informatie over specificaties en een releasedatum. Ook over een prijs is nog niets bekend, maar die zal naar verwachting hoog komen te liggen. We zullen vermoedelijk begin volgend jaar, tijdens een nieuwe editie van Samsung Unpacked, meer te horen krijgen over de smartphone.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel