Opvouwbare Samsung krijgt ook tweede scherm, ook Bixby speaker op komst

Samsung werkt aan een opvouwbare smartphone, dat is al langer duidelijk. Nu is er meer informatie opgedoken over de opvouwbare telefoon van het bedrijf. Het toestel krijgt ook aan de buitenkant een beeldscherm, weliswaar van kleiner formaat.

Extra beeldscherm voor opvouwbaar toestel

Een anonieme bron heeft aan The Wall Street Journal meer informatie gelekt over de nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung. Duidelijk wordt dat dat het toestel dus uit te vouwen is, maar aan de buitenkant ook een secundair beeldscherm geplaatst zal worden. Uitgevouwen krijgt het scherm een grootte van rond de 7,0 inch, zo meldt de bron. De grootte van het tweede beeldscherm aan de buitenkant, is niet bekend gemaakt.

Samsung heeft het plan om een eerste lichting in 2019 uit te brengen. Daarbij zou de telefoon ook gamers aan moeten trekken. Overigens zal de prijs voorlopig hoog boven de ‘gangbare’ prijs van smartphones komen te liggen. Het toestel zou mogelijk meer dan 1500 dollar gaan kosten, zonder heffingen. De hogere kosten zouden vooral met de hogere prijs van componenten en onderdelen te maken hebben.

Samsung wil als eerste zijn met een opvouwbaar toestel. Huawei, LG en mogelijk ook andere fabrikanten werken aan een ‘foldable smartphone’. Eerder was Samsung al bezig met doorlopende schermranden waarmee het bedrijf goed weet te scoren.

Bixby speaker

Overigens werkt Samsung ook aan een eigen Bixby speaker, voorzien van de eigen assistent van Samsung. Het merk zou mogelijk in augustus, samen met de komst van de Note 9, de speaker willen presenteren. Het apparaat heeft een bol ontwerp, staat op poten en heeft licht aan de bovenkant. Het is de bedoeling dat de Bixby-speaker als high-end muziekspeler gezien kan worden. De prijs komt mogelijk op 300 dollar te liggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel