Foto’s opgedoken opvouwbare Samsung Galaxy; meer details Galaxy X

Samsung is bezig met een opvouwbare smartphone. De fabrikant is al meerdere keren in het nieuws geweest met een dergelijk toestel. Nu zien we ook foto’s van het prototype van de ‘foldable phone’. Naar verluidt zou de komst van dit toestel wel geannuleerd zijn. Echter krijgen we nu meer details over de opvouwbare Galaxy X die er nog wel aan zit te komen.

Opvouwbare smartphone van Samsung

Samsung werkt al jarenlang aan een basis voor een opvouwbare smartphone. De foto’s die nu zijn verschenen tonen een prototype die vermoedelijk in 2015 is ontwikkeld onder de naam Project V. Uiteindelijk zou Samsung besloten hebben om het project niet voort te zetten op de huidige manier en de opvouwbare Galaxy niet te presenteren. Een reden hiertoe is niet bekend.

Opvouwbare Samsung Project V

De uitstraling van de smartphone doet denken van de Samsung Galaxy S6. Echter is het toestel op de foto’s uitklapbaar waardoor er twee schermen ontstaan. Deze techniek doet denken aan de ZTE Axon M die eerder door de Chinese fabrikant werd aangekondigd. Een succes werd dit echter niet. Ons doet het meer een beetje denken aan het idee van de Nintendo DS. Het project is door Samsung definitief geannuleerd.

Opvouwbare Samsung Project V

Dit betekent overigens niet dat we helemaal geen opvouwbaar toestel meer van Samsung hoeven te verwachten. Naar verluidt zou Samsung al eventjes weer bezig zijn met de ontwikkeling van een ander soort opvouwbare smartphone. Hierbij is het dan ook mogelijk om de randen tussen de twee schermen (beter) weg te werken, zodat er één scherm ontstaat. In januari verschenen al patenten waarin een idee van het design werd voorgesteld. Een release zou mogelijk volgend jaar, in 2019, plaatsvinden.

Opvouwbare Samsung Project V

Meer details Galaxy X

Samsung zou het toestel mogelijk de naam Galaxy X meegeven. The Korea Times meldt overigens dat de prijs mogelijk boven de 1550 euro kan komen te liggen. Daarbij krijgt het toestel een OLED-scherm met een grootte van 7,3 inch als het toestel is uitgeklapt. Wanneer de telefoon ingeklapt is, zou de grootte van het scherm 4,5 inch bedragen.

Naast Samsung zijn ook andere fabrikanten bezig met het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone. Afgelopen tijd werd bijvoorbeeld duidelijk dat LG hiermee bezig is, maar Huawei mogelijk al in november van dit jaar met een opvouwbaar device wil komen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel