Patent laat opvouwbare LG smartphone zien met dubbele batterij

LG werkt mogelijk aan een nieuwe soort smartphone. Het gaat om een opvouwbare smartphone met een dubbele batterij. Eerder kwamen we al berichten over een ‘foldable smartphone’ tegen van Samsung en Huawei. 

Opvouwbare smartphone van LG

Een patent dat is opgedoken in de database van WIPO, is afkomstig van LG. Het gaat om een patent op een opvouwbare smartphone, waarbij gesproken wordt over een toestel met twee displays; voorzien van een vlak en gebogen display. Het patent is in september 2016 al ingediend, maar is nu pas openbaar gemaakt.

LG patent opvouwbare smartphone

Het patent laat overigens meerdere ontwerpen zien. We zien een klaptoestel met het scherm aan de buitenzijde; iets wat het toestel erg kwetsbaar maakt. Daarbij wordt ook de optie opengehouden om het scherm aan de binnenzijde te plaatsen. Het gebogen display moet extra opties bieden; zoals notificaties, icoontjes, de datum/tijd en dergelijke. Dit zagen we eerder al terug bij de Galaxy S-serie van Samsung.

In het patent wordt duidelijk dat LG experimenteert met een vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in het scherm. Tevens is er een digitale camera aanwezig in het eerste display. Wat het meest opvalt is de plaatsing van de dubbele batterij; beide behuizingen zouden volgens het patent uitgerust zijn met een accu. Mogelijk krijgt de telefoon ook nog twee headset-aansluitingen.

LG patent opvouwbare smartphone

Als we kijken naar het patent, zien we de naam ‘Mobile Terminal’ langskomen. Dit kan duiden op meer dan een smartphone. Deze techniek kan ook weleens terug te vinden zijn bij een tablet of laptop. Dat iets gepatenteerd wordt, betekent ook niet automatisch dat we op korte termijn al een dergelijk product kunnen verwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel