Samsung patent geeft meer informatie over vingerafdrukscanner in scherm

Samsung is bezig met het ontwikkelen van een smartphone met een vingerafdrukscanner die in het scherm is geïntegreerd. Een patent is nu opgedoken en geeft meer informatie over hoe dit eruit komt te zien.

Vingerafdrukscanner in scherm: hoe werkt het?

Op het internet is het patent opgedoken die Samsung heeft ingediend over het gebruik van de vingerafdrukscanner onder het scherm. De Koreaanse fabrikant is hiermee niet de eerste fabrikant die hieraan werkt. We zagen bijvoorbeeld de in-display vingerafdrukscanner al bij de Huawei Mate RS. Samsung kiest er vermoedelijk voor om dit type vingerafdrukscanner toe te voegen aan de speclist van de Galaxy Note 9.

Samsung patent in-display vingerafdrukscanner

Samsung heeft naar verwachting meerdere varianten uitgeprobeerd. Een nieuw patent laat zien hoe de werking zal zijn van de in-display vingerafdrukscanner. Door de geringe ruimte en de hoge prijs zal Samsung kiezen voor een wat kleinere scanner. Om toch de hele vinger te kunnen scannen, zal een grafische indicator aangeven welk gedeelte nog gescand moeten worden. Een extra guide kan ervoor zorgen dat eventueel nog missende informatie alsnog verkregen wordt.

Samsung patent in-display vingerafdrukscanner

Het is niet definitief dat de Galaxy Note 9 over een in-display scanner zal beschikken, maar deze kans wordt wel het grootst geacht. Zodra hierover meer bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel