Aanwijzingen: krijgt Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner in het scherm?

Samsung heeft een nieuwe manier van het scannen van de vingerafdruk gepatenteerd. Door je vinger op het scherm te houden, moet het mogelijk worden om je toestel te ontgrendelen.

Samsung met in-display vingerafdrukscanner

Samsung heeft een octrooi ingediend voor een nieuwe technologie om je vingerafdruk te herkennen door je vinger op het scherm te houden. De zogenoemde in-display vingerafdrukscanner zorgt er daarmee voor dat er geen scanner aan de behuizing zelf gemaakt hoeft te worden.

vingerafdrukscanner in-display

Echter lijkt het onwaarschijnlijk dat we de nieuwe vingerafdrukscanner al gaan terugzien bij de Samsung Galaxy S9, waarover we eerder al berichten hebben gehoord. Dit type vingerafdrukscanner zou niet op tijd af zijn voor die tijd. De S9 wordt aan het begin van 2018 verwacht.

De kans lijkt reeeler dat de vingerafdrukscanner onder het scherm gebruikt wordt bij de Samsung Galaxy Note 9. Dit zal een licht verbeterde versie van de onlangs uitgebrachte Samsung Galaxy Note 8 worden en ergens in de loop van 2018 aangekondigd worden.

Overigens is Samsung niet de enige fabrikant die werkt aan deze technologie. Onlangs kwam Sharp al met een vingerafdrukscanner in het scherm en heeft ook Qualcomm de ambitie om in 2018 smartphones uit te brengen met een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel