LG patenten tonen twee designs van opvouwbare smartphones (foto’s)

Verschillende fabrikanten willen met een opvouwbare smartphone op de markt komen. Naast Huawei en Samsung zal ook LG zich in dit segment gaan bezighouden. Patenten geven nu een eerste indruk van hoe het toestel er mogelijk uit komt te zien.

LG patent toont opvouwbare smartphone

In het patent van LG wordt de omschrijving gevonden dat we hier een telefoon zien die opgevouwen kan worden. Het octrooi bestaat uit verschillende modellen die allen een eigen patentaanvraag hebben gekregen. Bij het eerste patent zien we een opvouwbare smartphone met de camera aan de achterzijde. Wanneer het toestel is dichtgeklapt kan er op het voorste scherm bepaalde informatie getoond worden; waarschijnlijk vergelijkbaar met het Always-on Display. Tevens zien we een knop; of wellicht is dit de vingerafdrukscanner.

LG opvouwbare smartphone patent

Het tweede patent toont eveneens een opvouwbare LG smartphone. Ook hier zien we de camera aan de achterkant van het toestel. Daarbij zien we dat bij het sluiten van het toestel er een rand overblijft. De kans wordt mogelijk geacht dat deze ruimte gebruikt kan worden voor het tonen van notificaties en andere content.

Dat de patenten nu opgedoken zijn, betekent niet automatisch dat we de toestellen al snel kunnen verwachten. We krijgen een eerste indruk, maar fabrikanten kunnen nog afwijken van het design. Onbekend is wanneer LG haar eerste opvouwbare smartphone zal presenteren. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel