Huawei wil volgend jaar opvouwbare smartphone op de markt brengen

Interessant nieuws uit China. De Chinese fabrikant Huawei zegt te werken aan een opvouwbare smartphone. Hiermee volgt het bedrijf de stap van ZTE en de ideeën van Samsung. Mogelijk krijgt de telefoon al volgend jaar een plek in de schappen.

Opvouwbare smartphone van Huawei

Richard Yu, directeur van Huawei, heeft in een interview aangegeven dat het bezig is met het werken aan een opvouwbare smartphone. Het bedrijf zou al een prototype af hebben, maar deze is nog niet goed genoeg om op de markt gebracht te worden.

In het interview geeft Richard Yu aan dat het prototype wel een werkend exemplaar is, maar dat het bedrijf nog wat dingen wil optimaliseren. Zo zou een kier tussen de openingen weggewerkt moeten worden. Wel geeft de directeur aan dat het mogelijk is dat de opvouwbare smartphone van Huawei volgend jaar uitgebracht kan worden, maar een bevestiging geeft Huawei hierin niet.

ZTE Axon M

ZTE Axon M

De in Nederland vrijwel onbekende fabrikant ZTE kondigde onlangs de ZTE Axon M aan, een smartphone die opgevouwen kan worden en dus is voorzien van twee beeldschermen van 5,2 inch. Opvallend is dat deze zowel aan de voor- als aan de achterkant zitten. Als je dit wenst kan je het toestel openklappen en krijg je één groot scherm. Het toestel van ZTE is hierboven te zien.

Samsung

Samsung heeft al langere tijd ontwikkelingen lopen rondom de opvouwbare Galaxy-telefoon. Deze geruchten gaan al jarenlang rond en de kans wordt mogelijk geacht dat ook deze volgend jaar uitgebracht wordt, want dit jaar werd volgens de gestelde geruchten niet gehaald.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel