Huawei maakt Android 8.0 update plannen bekend: geen update voor Huawei P9?

De Huawei Mate 10 Pro die gisteren is aangekondigd, is standaard voorzien van Android 8.0 Oreo. Huawei heeft nu ook de updateplannen voor Android 8.0 Oreo en beveiligingsupdates voor de Huawei-smartphones bekend gemaakt.

Huawei en Android 8.0 Oreo

Verschillende toestellen van Huawei zullen voorzien worden van een nieuwe update; Android 8.0 Oreo. De uitrol staat voor diverse smartphones gepland maar niet voor alle vrij recente Huawei-toestellen komt de update.

Huawei laat weten dat de update zal verschijnen voor de Huawei Mate 9, Mate 9 Pro, Huawei P10 en Huawei P10 Plus. Voor de Mate 9-toestellen zal de update drie á vier weken na release van de Mate 10 verschijnen. Dit betekent dat de update in december verwacht wordt. De P10-serie krijgt hem ‘in de toekomst’, maar een datum wordt niet genoemd.

P9 en P10 Lite?

Opvallend is dat er totaal niet gerept wordt over andere Huawei-smartphones. Te denken aan de Huawei P10 Lite en de Huawei P9 en Huawei P9 Plus. Het zou een slechte stap van Huawei zijn als de P9 geen update krijgt naar Android 8.0 Oreo met de nieuwe EMUI versie, die versie EMUI 8.0 als neem heeft meegekregen.

Huawei Android 8.0 Oreo

Beveiligingsupdates

De Chinese fabrikant heeft het ook over het uitrollen van beveiligingsupdates. De high-end devices krijgen iedere maand de nieuwste security-patch, de mid-end smartphones iedere twee maanden en de low-end devices iedere drie maanden. Als dit inderdaad gebeurt, is dat wél een goede stap van Huawei.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel