Huawei presenteert Mate 10 Pro en Mate 10 Lite: alle details en informatie

Zoals verwacht heeft Huawei zojuist de nieuwe Mate 10-serie gepresenteerd. Zowel de Huawei Mate 10 Pro als de Mate 10 Lite zullen vanaf november al in Nederland verschijnen. We zetten alle details op een rij.

Huawei Mate 10 aangekondigd

In München heeft Huawei de nieuwe Mate 10-serie aangekondigd. De toestellen uit deze serie waren al meerdere keren uitgelekt, maar nu komen we alle details en informatie over de telefoons te weten. De toestellen die in Nederland uitgebracht zullen worden zijn de Huawei Mate 10 Pro en Mate 10 Lite. Het lijkt erop dat de ‘standaard’ Huawei Mate 10 niet uitgebracht wordt in ons land.

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is een smartphone met een 6,0 inch OLED display met een resolutie van 2880 x 1440 pixels met 16:9 beeldverhouding. Daarbij betreft het volgens de Chinese fabrikant een 3D Glass Body met dunne schermranden. Het Huawei FullView Display heeft HDR10-ondersteuning voor nog betere kleuren, zo belooft het bedrijf.

18:9 beeldscherm

We zien aan de voorzijde de dunne schermranden, de 8 megapixel frontcamera en het Huawei-logo. Aan de achterzijde van de Huawei Mate 10 Pro is de dual-camera te vinden en de vingerafdrukscanner. De dual-camera heeft een sensor van 20 megapixel (monochroom) en een sensor van 12 megapixel (voor kleur, RGB) met vele opties. Zo is er optische beeldstabilisatie, een lichtsterkte van f/1.6 en wordt wederom samengewerkt met Leica. Ook is er een realtime scene-herkenning die de beste instellingen uitkiest voor dat moment en is er 4-in-1 hybrid focus.

Huawei Mate 10 Pro

Kirin 970 en meer

Onder de motorkap van de Huawei Mate 10 Pro is een Kirin 970 processor die eerder al werd gepresenteerd. Je vindt alle details over deze processor in ons artikel over de Kirin 970, inclusief de informatie over Al waardoor de processor niet alleen snel, maar ook heel slim is. Daarbij wordt de telefoon voorzien 64GB/128GB opslagruimte en een 4000 mAh accu. Stof en water is dankzij de IP67-certificering geen probleem.

De smartphone wordt door Huawei voorzien van Android 8.0 Oreo met de nieuwste EMUI interface. Deze heeft diverse verbeteringen aan boord en ondersteuning voor een volledige desktop-ervaring. Huawei treedt hierin niet verder in detail op dit moment.

Huawei brengt de Mate 10 Pro naar Nederland voor 799 euro. Je vindt het toestel in de winkels vanaf 23 november in de kleuren grijs, blauw en mokka. Alle details hebben we verzameld op de specificatie-pagina van de Mate 10 Pro, die je kunt bereiken via de button onderaan dit bericht.

Huawei Mate 10 Lite

We zagen hem al eerder voorbijkomen; maar nu is ook de Huawei Mate 10 Lite aangekondigd. Hoewel deze telefoon eigenlijk geen aandacht kreeg in München. Deze smartphone heeft zowel aan de voor- als aan de achterkant een dual-camera. Aan de voorkant is dit een sensor van 13MP en 2MP voor de beste selfies en aan de achterkant 16MP + 2MP.

Huawei belooft dankzij de eigen FullView-techniek eem groter scherm in een kleiner toestel toe te passen, wellicht een beetje te vergelijken met de LG Q6. De Mate 10 Lite heeft een 5,9 inch display en het toestel een grootte van een doorsnee 5,5 inch smartphone.

Huawei Mate 10 Lite

De details

De Huawei Mate 10 Lite heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en draait op Android 7.1 Nougat met EMUI 5.1. Wel is te verwachten dat Huawei de update naar Oreo beschikbaar stelt voor de Lite. Daarnaast is er een Kirin 659 octa-core processor met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er is een 3340 mAh accu en de telefoon komt beschikbaar in het goud, blauw en zwart.

Vanaf 8 november is de Huawei Mate 10 Lite te koop in Nederland. De adviesprijs is 349 euro en alle details vind je via onderstaande button op de toestelpagina van de Mate 10 Lite.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10

Dan is er ook nog de ‘standaard’ Huawei Mate 10. Dit toestel kreeg ook de aandacht tijdens de persconferentie. De Mate 10 heeft een 5,9 inch RGBW 2K-display met HDR-ondersteuning en 16:9 beeldverhouding. Onder het display is de vingerafdrukscanner te vinden en bevindt deze zich dus niet aan de achterkant. De specificaties zijn voor een groot deel gelijk aan die van de Pro, maar de standaard versie van de Mate 10 zal niet uitgebracht worden in Nederland, zo lijkt het.

Lees ook

Reageer op dit artikel