Huawei belooft 17 smartphones te updaten naar Android Q, ondanks sancties

Huawei heeft op haar website bevestigd dat ondanks de sancties vanuit de Verenigde Staten, het 17 toestellen gaat voorzien van de Android Q-update. Deze belofte geldt dus niet alleen voor recente toestellen zoals de P30, maar ook eerder uitgebrachte smartphones zoals de Huawei P20-serie en P Smart-serie.

Huawei over Android Q

Door alle berichten over de sancties die Trump Huawei heeft opgelegd, werd het onzeker bevonden of Huawei-smartphones nog updates zouden krijgen. Door de sancties mag Google geen zaken doen met Huawei omdat de fabrikant op de zwarte lijst staat. In augustus loopt de verlichting van de sancties af, en het is onbekend wat er daarna gaat gebeuren. In het gunstigste geval loopt het met een sisser af en is er niks meer om zorgen over te maken. Er is immers nog altijd geen enkel bewijs dat Huawei zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld spionage.

Huawei P20 Pro triple-camera

Huawei heeft op haar website een aantal vragen beantwoord omtrent het hele gebeuren. Daarbij doet het merk ook alvast de opvallende belofte over welke smartphones de update naar Android Q zullen krijgen. In totaal gaat het om 17 toestellen van de Chinese fabrikant.

Huawei statement nederland

Google levert een flinke inspanning om gewoon met Huawei door te kunnen gaan. Mocht om wat voor reden dan ook dit niet lukken, dan is het nog wel onduidelijk hoe Huawei haar toestellen gaat updaten naar Android Q. Mogelijk is hier al wat voor bedacht, maar inhoudelijk is hierover niks gedeeld. We gaan er in ieder geval vanuit, dat Huawei deze belofte niet voor niks doet en gebruikers dus hiermee gerustgesteld kunnen worden.

Huawei android q

Welke toestellen?

De technische voorbereidingen en testen zijn al gestart voor verschillende devices. De Huawei Mate 20 Pro heeft al toestemming gekregen van Google om Android Q te krijgen. De 17 toestellen die de update krijgen zijn de onderstaande modellen;

Het is niet bekend wanneer de update naar Android Q zal verschijnen. Eerder werd al duidelijk dat Huawei bezig is met de ontwikkeling van de nieuwe Android-versie, samen met EMUI 10. Screenshots daarvan lieten daarvan een voorproefje zien op de P30 Pro.

Leestip: 7 vragen over de toekomst van jouw Huawei of Honor na breuk Google

Lees ook

Reageer op dit artikel