Huawei werkt aan Android Q met EMUI 10: zo ziet het eruit op Huawei P30 Pro

Ondanks alle commotie rondom Huawei zet het bedrijf de software-ontwikkelingen gewoon door. Nu zijn er screenshots opgedoken van Android 10 Q op de Huawei P30 Pro. Samen met Android Q levert Huawei ook het verbeterde EMUI 10 mee.

Android Q met EMUI 10

Het leek en lijkt allemaal wat onduidelijk; krijgen smartphones van Huawei nou wel of niet de update naar Android Q? Door de sancties vanuit de Verenigde Staten is het allemaal onduidelijk en is het wachten op een definitief uitsluitsel. Toch lijkt het erop dat bepaalde Huawei-modellen de update naar Android Q sowieso zullen krijgen. Dit is op te maken uit het feit dat er screenshots zijn verschenen van de nieuwe Android-versie met een nieuwe variant van EMUI.

Huawei EMUI 10

Naar verwachting heeft Google eerder al de pre-release broncode van de nieuwe Android-versie aan Huawei verstrekt, waardoor het merk al vooruitgang heeft kunnen boeken op de ontwikkeling van de nieuwe Android-versie. Screenshots die nu zijn opgedoken, laten de nieuwe versie zien op de Huawei P30 Pro. Eerder werd de Mate 20 Pro al aan het beta-programma van Android Q toegevoegd.

Huawei EMUI 10

De screenshots zijn gemaakt van een erg vroegtijdige testversie die niet beschikbaar is voor het brede publiek. Er lijken niet heel veel grote veranderingen doorgevoerd te zijn door Huawei. Wel zien we de nieuwe toegangsrechten van Android Q en is de interface van de camera-app wat veranderd. Interessant is ook dat de Nederlandse taal al geactiveerd kan worden, en dat dit ook daadwerkelijk werkt. Aangezien het gaat om een testversie, kan het zijn dat Huawei nog meer verbeteringen in een later stadium toevoegt. Het is in ieder geval goed om te zien dat Huawei nog steeds aandacht besteed aan het updaten van Android-toestellen. Dit zien we ook nog steeds terug in beveiligingsupdates die verschijnen.

Huawei EMUI 10

Het is niet bekend wanneer de update naar Android 10 Q met EMUI 10 naar de verschillende apparaten wordt uitgerold. Naar verwachting krijgen de Huawei Mate 20 Pro, Mate 20, P30, P30 Pro, Honor View 20 de update als eerst aangeboden. Hieronder kun je nog wat verschillen en nieuwe functies uit EMUI 10 ontdekken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 497,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel