Huawei begint met Android 10 met EMUI 10 beta voor Mate 10 Pro

Opmerkelijk goed nieuws voor de bezitters van de Huawei Mate 10 Pro. Hoewel de telefoon inmiddels al eventjes zijn tweede verjaardag heeft gevierd, kan nu EMUI 10 getest worden.

EMUI 10 beta voor Mate 10 Pro

In oktober 2017 bracht het Chinese Huawei de nieuwe Mate 10 Pro uit. De smartphone verscheen vervolgens een maand later in de (Nederlandse) winkels. Bij verschillende fabrikanten is het na twee jaar (of soms zelfs minder) wel gedaan met updates, maar Huawei wil de gebruikers van de Huawei Mate 10 Pro niet teleurstellen.

Huawei Mate 10 Pro map

Degenen met een Huawei Mate 10 Pro kunnen zich in verschillende Europese landen aanmelden voor de beta-test van Android 10 en EMUI 10. Dit melden Italiaanse media. In Italië gaat het om een zeer beperkte test, waarvoor 400 plekken vergeven worden. De nieuwe versie brengt de verschillende verbeteringen uit EMUI 10. Denk hierbij aan de verbeterde gebruikersinterface met veranderingen in de notificaties, pictogrammen en natuurlijk de aanwezigheid van het donkere thema.

Het is niet bekend wanneer EMUI 10 voor de Huawei Mate 10 Pro moet verschijnen. Als eerst zal er dus getest worden, waarna later de definitieve versie uitgerold zal worden. Zeker is wel dat de P30-serie en Mate 20-serie van Huawei als eerst aan de beurt is voor het ontvangen van de nieuwe update.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel