Huawei deelt Nederlandse releasedata voor Android Pie met EMUI 9

Huawei heeft meer informatie gedeeld over wanneer we in Nederland de update naar de nieuwe EMUI versie voor de verschillende smartphones kunnen verwachten. Hierbij gaat het ook om eerder uitgebrachte toestellen zoals de P10-serie.

EMUI 9 in Nederland

Huawei is druk bezig met het uitrollen van updates voor verschillende smartphones. Dat is goed om te zien, omdat de fabrikant het moeilijk heeft door de opgelegde sancties, waar nog niet eens bewijzen voor zijn gevonden. Verschillende smartphones van Huawei zullen de EMUI 9 update krijgen, samen met Android Pie.

DroidApp wist vorige week al exclusief te melden dat de Huawei P Smart (de eerste generatie) bijgewerkt werd met de update naar Android 9 Pie. Tevens wordt de update vanaf nu verspreid voor de Huawei P20 Lite, zo schreven we gisteren. Er staan echter nog meer modellen op de planning.

Huawei P20 Pro lockscreen

Overigens kloppen de tijdsperiodes niet helemaal, zo wordt duidelijk. Zo werd van het weekend de EMUI 9.1 update al uitgerold voor de Huawei Mate 20 Pro, en hoef je dus daarvoor niet tot juli te wachten. Ook voor enkele P10 modellen werd de update eerder al vrijgegeven. Wat echter wel kan zijn, is dat Huawei wat speling hanteert. Updates worden namelijk in fases uitgerold, waardoor het voor de ene gebruiker wat langer kan duren dan voor de ander.

Huawei deelt voor Nederland de onderstaande lijst met periodes waarin de EMUI 9 update beschikbaar komt voor de verschillende toestellen.

Juni 2019

Juli 2019

Augustus 2019

Het lijkt erop dat de Huawei P10 Lite de update naar een hogere EMUI/Android-versie kan vergeten. Ook over de Y-serie is verder niks bekend gemaakt. Naar verwachting krijgt de Huawei Y-serie de update niet. De Huawei P30-serie is al reeds voorzien van de nieuwste EMUI-versie.

De nieuwe versie van EMUI 9 bevat verschillende verbeteringen. De interface is verbeterd en werkt sneller. Daarbij moet ook de bediening prettiger werken, is er de nieuwe gesture-navigatie met veegbewegingen en moet alles gewoon overall fijner en sneller werken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 497,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel