Huawei komt met geld-teruggarantie als Google- en Facebook-apps niet meer werken

Huawei vindt het belangrijk dat gebruikers weten waar ze aan toe zijn. Om die reden komt het nu met een geld-terug regeling als bepaalde applicaties niet meer werken in de toekomst.

Huawei met geld terug regeling

Huawei probeert er alles aan te doen om kopers erop te wijzen dat zij hun smartphone gewoon kunnen blijven gebruiken, als de sancties vanuit Amerika verder uitgebreid worden. Door de Amerikaanse sancties mogen Amerikaanse bedrijven geen zaken doen met in dit geval Huawei. De Chinese fabrikant is namelijk op de zwarte lijst geplaatst.

Door alle negatieve aandacht en onzekerheid zouden mensen afzien van de aankoop van een Huawei-smartphone, of de aankoop uitstellen. Nu wil Huawei kopers een hart onder de riem steken en geruststellen. Dat wil het bedrijf doen met een geld terug regeling. Deze geldt vooralsnog alleen in de Filipijnen en geldt voor Huawei-smartphones en tablets die gekocht worden.

Huawei Mate 20 pro voorkant

Huawei garandeert een volledige terugbetaling als Google-apps en services niet meer werken. Het gaat hierbij om diensten zoals de Google Play Store, Gmail, YouTube, Drive en andere apps. Tevens geldt de regeling voor drie apps van Facebook; de Facebook-app, Instagram en WhatsApp. Eerder werd bekend dat deze apps niet meer standaard geïnstalleerd mogen worden vanuit de fabriek. Echter kunnen ze gewoon zelf uit de Play Store gedownload worden en blijven ze werken. Toestellen mogen niet ouder zijn dan twee jaar.

Het is niet bekend of de regeling van terugbetaling ook in andere landen beschikbaar komt. Zodra er meer informatie is, houden we je ervan op de hoogte. Het is in ieder geval goed om te weten dat je Facebook- en Google-apps sowieso zelf kunt installeren en blijven gebruiken zoals je altijd doet.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 481,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel