Huawei stelt release vouwbare Mate X uit na ellende Samsung

Huawei heeft ervoor gekozen om de Huawei Mate X later uit te brengen dan gepland. Eerder werd in de wandelgangen de maand juni genoemd, maar na het gedoe met de Galaxy Fold van Samsung kiest Huawei nu eieren voor haar geld.

Huawei Mate X komt later

Het was een belangrijke race tussen Samsung en Huawei; wie wordt de eerste met een vouwbare smartphone. Dat werd uiteindelijk Samsung, ook al scheelde het slechts enkele weken. Samsung heeft echter de release van de Samsung Galaxy Fold voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit omdat er verschillende hardware-problemen waren gevonden. Bij meerdere testexemplaren stopte het beeldscherm ermee of ontstonden andere problemen, gerelateerd aan het scharnier.

Huawei Mate X

Huawei heeft nu aangegeven dat het ook wat langer de tijd neemt voordat het de opvouwbare telefoon uitbrengt. De Huawei Mate X zou in eerste instantie in juni, deze maand dus, uitgebracht worden. Nu meldt de Chinese fabrikant dat het merk de Mate X in september uit zou willen brengen.

De extra tijd zou Huawei naar eigen zeggen willen gebruiken voor het optimaliseren van de apps voor het toestel. Het bedrijf zou samen met ontwikkelaars er zeker van willen zijn dat apps werken op de Mate X. Hoewel dit aannemelijk klinkt, lijkt het erop dat dit niet de hoofdreden is. Na alle commotie met de Galaxy Fold werd Samsung flink in verlegenheid gebracht. Dat aanzien wil Huawei waarschijnlijk voorkomen. De prijs van de Huawei Mate X zou uitkomen op 2299 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel