ZTE brengt opvouwbare Axon M smartphone uit in Europa

Het Chinese ZTE heeft bekend gemaakt dat de opvouwbare smartphone van het bedrijf uitgebracht gaat worden in Europa. ZTE lanceerde de ZTE Axon M eind vorig jaar en is voorzien van twee beeldschermen dat samen één geheel vormt.

ZTE Axon M naar Europa

De ZTE Axon M is de eerste opvouwbare smartphone die beschikbaar is voor het publiek. De smartphonefabrikant uit China lanceerde het toestel vorig jaar oktober en werd toen enkel uitgebracht voor de Amerikaanse provider AT&T. Daar komt binnenkort verandering in, zo heeft de fabrikant nu laten weten. De ZTE Axon M zal namelijk in China en in Europa uitgebracht worden.

ZTE Axon M

De Axon M van ZTE is voorzien van twee 5,2 inch displays met een scharnier in het midden. Samen vormt dit één geheel door het toestel open te klappen. Verder is het toestel uitgerust met een Snapdragon 821 processor, 4GB RAM, 64GB (uitbreidbare) opslagruimte en Android 7.1.2 Nougat met de skin van ZTE.  Ook is er een 20 megapixel camera aanwezig. Het is niet echt een high-end toestel, maar ZTE sluit niet uit dat er meer modellen zoals de Axon M aan zitten te komen.

Vermoedelijk zal de Axon M eind maart in Europa verschijnen. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerkingen aan met providers TIM, Vodafone en andere ’toonaangevende providers’. Of het toestel hiermee ook in Nederland uitgebracht wordt is niet bekend op dit moment.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel