Samsung patent duidt op voorkant met volledig display, met uitsparingen (foto’s)

Samsung heeft een patent ingediend waarbij het helemaal af lijkt te willen van de schermranden. Toestellen zouden volgens het patent voorzien kunnen worden van een volledig met scherm gevulde voorkant, met uitsparingen en gaten voor sensoren en camera’s. Wat kunnen we verwachten van Samsung?

Samsung toestel met volledig scherm

Zo min mogelijk schermrand was een trend in 2017. In het nieuwe jaar en mogelijk ook in de komende jaren moet er nog meer bezuinigd worden op de schermranden. Er is een patent van Samsung opgedoken waarin we een nieuwe blik krijgen in de keuken van Samsung. Het bedrijf heeft in mei 2017 een patent ingediend voor een nieuwe vormgeving van smartphones waarbij schermen de hele voorkant van het toestel bedekken.

samsung patent volledig display

Uiteraard zijn er gaatjes en uitsparingen te ontdekken. Deze zijn nodig voor de verschillende sensoren, de luidspreker en de front-camera. De voorkant zou bijna 100 procent beeldvullend zijn. Het gaat in de foto’s om concepten. Er is een mogelijkheid dat het nog jaren duurt voordat een dergelijke smartphone op de markt komt, maar de ontwikkelingen zijn interessant. Ook onderstaande foto staat in het patent, waarbij net als bijvoorbeeld bij de Essential Phone en iPhone X ruimte aan de bovenkant is vrijgelaten voor de camera.

Samsung patent voorkant display

Uit het patent is ook op te maken dat de vingerafdrukscanner onder het display geplaatst zal worden. Wanneer we de nieuwe smartphones kunnen verwachten, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of mogelijk de Samsung Galaxy Note 9 al voorzien zal zijn van het nieuwe type display. We houden je uiteraard op de hoogte!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel