Verkooppakket Samsung Galaxy S9 lekt uit: toestel krijgt superieure camera

De Samsung Galaxy S9 kwam al meerdere malen voorbij in het nieuws en ook vandaag is dat gebeurd. Het verkooppakket van de Galaxy S9 is vastgelegd op camera en hierdoor komen we interessante specificaties en details tegen over het toestel.

Samsung Galaxy S9 verkooppakket

Het duurt nog zo’n 2,5 maand voordat het Mobile World Congress plaatsvindt; daar zullen we het toestel ook gaan zien, zo heeft Samsung bevestigd. Nu is het verkooppakket van de Samsung Galaxy S9 uitgelekt, waarbij we zicht krijgen op de specificaties van de nieuwe smartphone die de huidige Galaxy S8 en Galaxy S8+ zal opvolgen.

De foto oogt officieel en het lijkt onwaarschijnlijk dat er gesjoemeld is met de foto. Echter is het goed te weten dat het altijd mogelijk is, dus neem het wel met een korreltje zout. Toch ziet de foto er echt uit, waardoor het vrijwel zeker is dat we hier te maken hebben met de doos van de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 verkooppakket

Dit krijgt de Galaxy S9

Samsung zal de Galaxy S9 voorzien van een 5,8 inch display met 18:9 beeldverhouding en afgeronde hoeken. We gaan er vanuit dat het toestel ook doorlopende schermranden krijgt aan de zijkanten, zoals we dat bij de S8-serie ook zagen/zien. Het beeldscherm betreft een Quad-HD+ Super AMOLED beeldscherm met daarboven de irisscanner en 8 megapixel front-camera.

De Samsung Galaxy S9 zal voorzien zijn van een IP68-certificering en dus stof- en waterdicht zijn. Het toestel krijgt stereo speakers (AKG), net als de meegeleverde headset van AKG. De gegevens komen overeen met de eerder verschenen informatie van leaker Evan Blass. Tevens is er 4GB RAM en 64GB opslagruimte beschikbaar en ondersteuning voor draadloos opladen.

Camera wordt nog beter

Samsung wil met de Galaxy S9 camera flinke stappen zetten. De telefoon zal voorzien zijn van een enkele 12 megapixel camera aan de achterzijde. De S9+ zal wel een dual-camera krijgen. Wel is de S9 camera voorzien van een variabel diafragma van f/1.5-f/2.4, voor een goede balans tussen scherptediepte en hoeveelheid licht. Een diafragma van f/1.5 hebben we nog niet eerder gezien en moet nog betere kwaliteit foto’s afleveren in omgevingen met weinig/geen licht. Tevens biedt de camera razendsnelle prestaties en optische beeldstabilisatie. Tot slot kan er gefilmd worden in Super Slow-mo wat betekent dat je hoge kwaliteit slow-motion filmpjes kunt schieten.

De aankondiging van de Galaxy S9 staat gepland voor rond het Mobile World Congress. Persoonlijk verwachten we dat het toestel 25 februari aangekondigd zal worden, dit is een dag voorafgaand aan het MWC. Doorgaans wordt die dag gepakt voor het aankondigen van high-end smartphones. Uiteraard zal DroidApp je op de hoogte houden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel